Kontroliuoti charakterį

Auklėjimas, vaikai

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas iš „Facebook“. Kaip išmokti kontroliuoti neigiamas charakterio savybes?
Atsakymas. Žmogus galės save kontroliuoti, tik būdamas tinkamoje aplinkoje, kuri jį palaikys ir teigiamai veiks. Niekaip kitaip. Argi dar yra kokia nors kita jo charakterį veikianti jėga, kurios padedamas jis gali tai padaryti? Mūsų laikais įvairių rūšių savitaiga nebeveikia.
Visos charakterio savybės yra neigiamos, nes viską, ką žmogus daro, jis daro tik dėl savęs. Todėl tik gera aplinka gali padėti jam suvokti, kaip susibalansuoti.
Klausimas. Kas tuomet įvyks su neigiamomis charakterio savybėmis, jei, pavyzdžiui, kažkam būdingas šykštumas?
Atsakymas. Šykštumas nėra bloga savybė. Svarbu, iš kokios pusės žiūrėsi. Gal žmogus ne šykštus, o atsargus, pasveriantis, apskaičiuojantis? Argi geriau, kai viskas tiesiog iššvaistoma? Žinoma, kad ne.
Bet ir aplinką reikia iš anksto apmokyti, nuteikiant kiekvieną išeiti iš savo asmeninio egoizmo, susijungiant su kitais aukščiau kiekvieno atskiro ego. Tuomet aplinka formuos žmogui teisingą – viduriniosios linijos – elgesį.
Teisinga, palanki aplinka yra vienu lygiu aukščiau nei kiekvienas jos narys, būdamas atskirai, tad mūsų užduotis – pakilti virš šios individualistinės plokštumos.

Daugiau šia tema skaitykite:

Tarp meilės ir neapykantos

Žmogus – minčių ir jausmų sistema

Kodėl žmogų reikia auklėti?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>