Kaip susidoroti su gėda?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip kabalistas susidoroja su gėda, juk tai pats stipriausias, pats nekenčiamiausias jausmas?
Atsakymas. O dėl ko jam turėtų būti gėda? Juk jį valdo Kūrėjas. Jei turite problemų, eikite pas Jį ir aiškinkitės.
Kabalistas nesijaučia kaltas dėl nieko. O jeigu jaučiasi, tai patiria baisią sąžinės graužatį todėl, kad jo padidėjęs egoizmas įtikina jį, neva jis pats kažką padarė, užprogramavo savo gyvenimą, reagavo netinkamai, pakenkė žmonėms.
Bet argi tai daro jis? Ne, tai daro Kūrėjas. Kas žmogus toks, ką jis iš viso pats daro savo gyvenime?! Šios būsenos specialiai sukurtos, kad galiausiai save įvertintume teisingai.
Toks požiūris aprašytas visose kabalistinėse knygose. Tik taip galime viską tinkamai vertinti. Žinoma, ne tam, kad atsikratytume atsakomybės. Tikrai ne! Tokiu būdu užimame poziciją, kai mes – kūrinys – norime pritraukti mus supančią šviesą, kad galėtume valdyti savo būsimą būseną, tačiau – tik per Aukštesnįjį pasaulį.
Komentaras. Vadinasi,  kabalistas nebijo nei gėdos, nieko…
Atsakymas. Jei tu esi su Kūrėju, ir jis kiekvieną minutę tave valdo, be to, tu gali paprašyti Jo pagreitinti tavo vystymąsi, tada jis taps visai kitoks, ir pasaulis taps paprastesnis, ne toks supainiotas. Juk jame egzistuoja tik viena paprasta šviesa. Aš siūlyčiau tai pamatyti visiems.

Iš 2016 m. rugpjūčio 21 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Gėda išgelbės pasaulį

Kasdienė ir dvasinė gėda

Gėda netapti žmogumi

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>