Dvasinė šaknis ir žemiška šaka

Kabala

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Dvasiniame pasaulyje yra „angelai“, o materialiame – „gyvūnai“. Mūsų pasaulyje sakome, jog „šuo žmogaus draugas“, ar kabalistas turi angelą (jėgą), su kuriuo draugauja?
Atsakymas. Visa, kas yra dvasiniame pasaulyje, projektuojama mūsų pasaulyje. Kiekvienas mūsų pasaulio gyvūnas turi savo dvasinę šaką, žmogus taip pat.
Aukštesniajame pasaulyje yra siela ir ją supančios jėgos. Mūsų pasaulyje yra žmogaus kūnas ir kiti jį supantys kūnai.
Klausimas. Ir to pakanka kabalistui? Mūsų pasaulyje tiek daug gyvūnų, tiek daug skirtingų reiškinių, o dvasiniame pasaulyje – vienos jėgos. Ar nenuobodu? Neprimityvu?
Atsakymas. Manding šuo gerokai primityvesnis nei jo dvasinė šaknis.
Bet kuri dvasinė šaknis minimaliai atsispindi savo žemiškoje šakoje. Kaip kad dvasinis žmogus atsispindi žemiškame žmoguje. Ką turime savyje iš to dvasinio pavidalo? Praktiškai nieko. Tik punktyrinė linija nuo mūsų iki jo, kurią mums reikia pereiti.

Iš 2017 m. liepos 9 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip atsiskleidžia Aukštesnysis pasaulis

Dvasinės materialių objektų šaknys

Kas te, už laimės viršūnės?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>