Klimato kaita: egoizmas griauna viską

Egoizmo vystymasis, Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Manoma, kad ekstremalus klimatas gali išprovokuoti karinius konfliktus. Kokia problemos šaknis?
Atsakymas. Mano nuomone (ir esu tikras, jog ekologai su tuo sutiks) visų problemų šaknis – žmogaus egoizmas. Maniau, kad klimatologai šį procesą (visuotinis atšilimas ir t. t.) laiko natūraliu.
Kitaip sakant, Žemė iš esmės yra gyva sistema, kuri gyvena pagal tam tikrus savo dėsnius, tad ją ištinka ledynmečiai, atšilimai ir pan. Tačiau paaiškėjo, jog klimatologų manymu antropogeninis veiksnys yra pagrindinis dalykas.
Kabalos požiūriu, visa tai – judėjimas į vieną būseną, nes galiausiai mūsų civilizacija turi tapti harmoningai susieta visuomene. Deja, einame to link „per kančias į laimę“. Gamta įrodo mums, kad egoizmas viską griauna. Tad klimato kaita yra viena iš mūsų veiklos pasekmių.
Jeigu labiau atkartotume gamtos harmoniją, bendrą jos sistemą, įtrauktume save į ją kaip vieningą sistemą (nors kol kas šitai atrodo kaip pasaka) – tai be abejonės, klimatas į tai sureaguotų itin jautriai. Ir priklausomai nuo mūsų susivienijimo, mūsų susitarimo, mūsų suartėjimo galėtume pajausti, kaip raminamai veikiame gamtą. Toks kabalos požiūris.
Ir nors to negalima akivaizdžiai paaiškinti, parodyti, pademonstruoti, ir juolab įtikinti žmonių, bet tai mokslas, pasakojantis mums apie visą žmonijos istoriją. Jis egzistuoja tūkstantmečius, ir šiandien paskaičius, kas buvo parašyta prieš tris keturis tūkstančius metų, matyti, kad kabala numatė visus šiuos įvykius.
Todėl manau, kad per dideles problemas ir kančias žmonija vis tik taps protingesnė ir įsisąmonins, kad nėra kitos išeities tik prilygti gamtai. O gamta iš tiesų yra integrali, globali ir kartu su žmogumi, su žmonių bendruomene sudaro vieną sistemą.
Šitaip žmonių visuomenė, skirtingai nei negyvoji gamta, augalija ir gyvūnija (jie instinktyviai įtraukti į gamtą) turi sąmoningai užmegzti tinkamus santykius su gamta. Į tai mus veda mūsų raida, tiesa, kol kas „per kančias“.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gamtos ir egoizmo kaprizai

Nuo ko priklauso klimato šuoliai

Gamta ėmė naikinti apsauginį ekraną, I d.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>