Pripažinti savo klaidas

Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas iš Facebooko. Kodėl žmonės neįsisąmonina savo klaidų ir neatsiprašo už savo blogą elgesį kito žmogaus atžvilgiu? Ar tai vyksta sąmoningai?
Atsakymas. Kaipgi galiu įsisąmoninti savo klaidą, jeigu tai rodo, jog aš neprotingas ir nelabai išsivystęs žmogus?
Klausimas. Nejau nėra žmonių, kurie pripažintų savo klaidas?
Atsakymas. Yra, tačiau jie elgiasi taip, kad iš to gautų dar didesnę naudą: „Pažiūrėkite, koks aš ypatingas, geras, objektyvus – pripažįstu savo klaidas“. Ir iš to jie gauna dar didesnį kapitalą.
Kitaip, būdami egoistai negalėsime iš karto pripažinti savo klaidų, juk tai menkina mus. Mes tik galime pripažinti jas taip, kad tai pakeltų mus. Atsistoju priešais kolektyvą ir sakau: „Žinote, esu pasirengęs pripažinti savo klaidas“ – ir visi man ploja.
Klausimas. Ir vis dėlto žmogus ar žmonija pasieks tokią būseną?
Atsakymas. Tik tuo atveju, jeigu žmogus ims pripažinti savo klaidas, įsisąmonindamas, kad už tai gaus aukštesnįjį atlygį. Bet tiesiog taip paprastai neįstengs to atlikti.
Egoizmas lieka, jis niekur nedingsta, tiesiog vieną atlygį keičiame kitu. Kitaip tariant, man verta pripažinti savo klaidas, verta užgniaužti blogį, verta su juo dirbti kitaip, kad pakilčiau į aukštesniąją pakopą. Tam turiu išvystyti savyje didžius altruistinius siekius, iškelti meilės kitiems svarbą, ir tuomet galėsiu pripažinti savo klaidą. Viena turi būti aukščiau už kitą.
Tuomet egoizmas man bus reikalingas tam, kad jį atmesčiau, pakilčiau virš jo, mat taip uždirbsiu daugiau. Viskas šitaip sudaryta.

Iš 2017 m. spalio 2 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl kabalistas neklysta?

Ar aš taisau pasaulį?

Blogis – pasaulio pagrindas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>