Ar galima judėti pirmyn be grupės?

Dvasinis darbas, Kabalos mokymasis

Klausimas. Nuo ko pradėti sielos, dvasinį gyvenimą?
Atsakymas. Nuo virtualaus ar akivaizdinio mokymosi mūsų kabalos kursuose. O paskui, mokymosi procese, jūs pajausite, kad jums reikalinga grupė.
Klausimas. Kodėl Jūs taip įsitikinęs, kad be grupės negalima judėti pirmyn? Aš sutikau nemažai žmonių, kurie teigia, kad visai sėkmingai praktikuoja kabalą be grupės. Net Baal Sulamas nerašė apie tai, juk jis niekada neturėjo grupės.
Atsakymas. Apie grupės būtinumą parašyta tūkstančiai straipsnių, anaiptol ne šiuolaikinių kabalistų. Jie rašė apie grupę daugelio amžių eigoje, be to, labai aiškiai. Jūs tiesiog nesate susipažinęs su pirminiais šaltiniais, išradinėjate kažką savo ir manote, kad tai yra kabala.
Klausimas. Rabašas turėjo vieną mokytoją – savo tėvą Baal Sulamą. Kuris kelias pas Kūrėją trumpesnis: grupėje, kur optimaliausias skaičius dešimt žmonių, ar vienam su išmintingu mokytoju?
Atsakymas. Baal Sulamas turėjo mokinių grupę, į kurią įėjo Rabašas. O paskui ir Rabašas organizavo grupę, kurioje mokiausi aš ir kiti mokiniai.
Po kurio laiko mokydamasis pas Rabašą paklausiau, ko man reikia tolimesniam vystymuisi, ir jis atsakė: „Tau niekas nepadės, reikia surinkti grupę“.
Reikalas tas, kad jo grupę sudarė keletas senolių, su kuriais jis mokėsi dar pas Baal Sulamą. Ši grupė buvo ne man. Todėl aš pradėjau rinkti jaunus vaikinus ir skaičiau jiems paskaitas. Taip buvo sukurta nauja grupė.
Neįmanoma studijuoti kabalą be grupės. Be jos jūs nieko nesuprasite ir tikrai nieko neatskleisite!

Iš 2016 m. spalio 30 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl kabalą mokomės kartu?

Žiūronai kelyje į tikslą

Imtuvas užribio bangų diapazone

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>