Antisemitizmo augimo priežastis

Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Amerikoje plinta antisemitinis judėjimas, pasisakymai, veiksmai. Filadelfijoje ir Sent-Luise niokojamos žydų kapinės. Pastebimas antisemitizmo augimas tarp universiteto studentų. Kodėl žydai jaučia tokį didelį spaudimą?
Atsakymas. Žydai yra pasaulio ištaisymo metodikos nešėjai. Ši metodika skirta žmonijos suvienijimui į vieną integralią, globalią formą – apvalų mažą kaimą. Ir ši išorinė žmonijos forma diktuoja būtinybę susijungti į vieną visumą, vieną vienintelę sistemą iš vidaus.
Esama sistema negali dirbti su milžinišku egoizmu, kuris išsivystė žmonijoje. Mes pasiekėme jo kritinį tašką ir atsidūrėme krizėje, kai žmogus negali sutarti ne tik su vaikais, šeima ir visais likusiais, bet ir su savimi. Žinoma, tai susiję ne su visomis tautomis, nes mes visi esame skirtinguose lygmenyse, tačiau esmė yra tokia.
Susimąstydami apie tai, kaip mums veikti toliau, pradedame jungtis tarpusavyje, sudarydami bendras rinkas ir įvairias tarpvalstybines sąjungas. Nuo to mums darosi tik blogiau, nes atskleidžiame, kad būti kartu negalime. Mes pasirašome sutartis, kurios jau kitą dieną nustoja galioti, nes mus drasko į skirtingas puses. Žmogus tuokiasi, tačiau neilgam. Vaikai nesutaria nei tarpusavyje, nei su tėvais.
Egoizmas mus atvedė į tokią būseną, kai atitolome vienas nuo kito – kiekvienas nori susisukti į kokoną, bendrauti su kitais tik telefonu arba internetu. Mums norisi izoliuotis vienam nuo kito.
Kyla problema: Kaip vis dėlto tapti viena visuma, nes pati gamta mus į tai stumia.
Atsiranda antagonizmas tarp vidinės žmogaus prigimties, kuri tolina mus vieną nuo kito, ir išorinės (negyvosios, augalinės, gyvūninės ir žmogiškosios gamtos), kuri privalo palaipsniui susivienyti į vieną visuomenę, kur mes papildytume vienas kitą, o ne naikintume, kaip vyksta šiandien. Tai turi įvykti, ir tai padaryti gali tik žmogus, kuris yra biologinės grandinės viršūnėje.
Kaip tai išspręsti? Žmonijoje egzistuoja programa, leidžianti pritraukti aukštesniąją sujungimo jėgą, kuri mus suvienys. Ne mūsų jėgoms suprasti, kaip tai vyksta. Tik aukštesnioji jėga gali tai įgyvendinti. Ši jėga vadinama aukštesniąja, nes ji yra aukščiau egoistinės prigimties ir laiko visą gamtą savyje.
Šios jėgos pritraukimo metodiką turi žydai, tačiau jie patys, išskyrus kabalistus, apie tai nežino. Ir nors kabalistų tarp jų tik vienetai, jie yra pasiruošę dalytis šiuo žinojimu su visais, nes nuo to priklauso visų ateitis.
Mes vis tiek turėsime įvykdyti, kas mums skirta – turėsime susivienyti, todėl šiuo metu yra tik vienas klausimas: ar galėsime tą padaryti?
Žmonija jaučia, kad žydai kalti dėl to, kas vyksta pasaulyje: jų rankose visas turtas, visos inovacijos ir kita, jie apvaginėja žmoniją ir žino, kaip visiems pakenkti. Toks pasąmoninis, latentinis pojūtis, netgi įsitikinimas, didesniu ar mažesniu mastu egzistuoja visose tautose. Šia tema kuriamos legendos, fantazijos ir t. t. Kabalos mokslo požiūriu žmonės yra teisūs, nes taip jaučia instinktyviai.
Klausimas. Tai visi baisūs išpuoliai dėl šio vidinio pojūčio?
Atsakymas. Taip. Taip tie pojūčiai išreiškiami. Tačiau tam yra pagrindo. Žinoma, jokio globalaus žydų suokalbio nėra, nes žydai patys nežino, kas su jais vyksta, bet iš esmės kitų tautų pojūčio pagrindas – grynai dvasinis.
Todėl tautų neapykanta pateisinama. Ir žydai turi vienintelę išeitį: suvokti užduotį ir ją realizuoti.
Klausimas. Vadinasi, jūs matote vienintelį aukštesniosios jėgos kelią: per antisemitus priversti žydus įvykdyti savo programą. Tačiau tikriausiai yra tiesioginis būdas, be antisemitų, – kreiptis tiesiai į žydus?
Atsakymas. Aukštesnioji jėga siūlo tai padaryti per kabalistus. Kabalistai daro viską, kad tik tai išsakytų, tačiau žydai negirdi.
Klausimas. Tėra du variantai: per kabalistus arba per antisemitus?
Atsakymas. Aš pasikliauju viduriniuoju keliu: antisemitai prispaus žydus taip, kad jie išsigąs ir panorės išgirsti tai, ką kalba kabalistai. Tikėkimės, kad taip bus.

Iš 2017 m. kovo 1 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Antisemitizmas vienu sakiniu

Neapykanta žydams išsitaisymo procese

Vienybės raktas

 

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>