Dukart apie meilę

Kabala, Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Paprastas žmogus supranta žemišką meilę motinai, vaikams. Ar iš to jis gali ko nors išmokti siekdamas dvasinės meilės?
Atsakymas. Nepatarčiau užsiimti psichologija, ypač kas susiję su motina ir vaiku. Gana dažnai pateikiu šį pavyzdį, nes jis realus, bet ne daugiau. Ta meilė, kurią pasiekiame tarpusavyje grupėje, visai ne tokia, ji ypatinga. Ji kuriama iš priešybių pusiausvyros.
Klausimas. Kitaip tariant, tai, ką žmogus žino apie meilę ir neapykantą iš savo gyvenimiškos patirties, neturi jokio ryšio su ta meile, apie kurią kalba kabala. Kodėl kabalistai neparinko kito žodžio šiai sąvokai apibūdinti?
Atsakymas. Norėdami paaiškinti aukštesnįjį pasaulį, kabalistai pasitelkia mūsų egoistinio pasaulio kalbą, vadinamą „šakų kalba“. Kito būdo nėra. Pasitelkiame šio pasaulio objektų ir reiškinių aprašymą ir per juos apibūdiname aukštesnįjį pasaulį, kuris egzistuoja dviejų priešingų savybių tarpusavio pusiausvyroje. Tai visiškai ne mūsų pasaulis.
Mums teks dar labai daug mėginti, ieškant tinkamos tarpusavio sąveikos, kad sužinotume, kaip kurti tinkamus dvasinius santykius ir meilę.

Iš 2017 m. rugpjūčio 6 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Amžinas variklis, varomas davimo energija

Meilė – tai tiltas virš neapykantos

Ką mums suteikia meilė artimui?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>