Gamtos fraktališkumas

Kabala ir kiti mokslai, Realybės suvokimas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Moksle yra sąvoka „fraktališkumas“. Jei, pavyzdžiui, didelį kristalą sutrupinsime į dalis, gausime fraktalus – mažus kristaliukus, kurie bus lygiai tokios pat formos kaip ir didysis kristalas.
Technikoje „fraktališkumo“ terminas būdingas hologramoms, kurių kiekvienoje atskiroje dalyje yra visas vaizdas. Kaip šį reiškinį aprašo kabalos mokslas?
Atsakymas. Visa gamta – tai viena bendra sistema, sudaryta iš dešimties „sfirų“ arba penkių dalių, vadinamų „AVAJA“. Kiekviena sistemos dalis savo ruožtu sudaryta iš posistemių, panašių į bendrąją sistemą.
Ir taip kone iki begalybės. Tačiau niekaip neįmanoma apskaičiuoti, į kiek posistemių pasidalija bendroji sistema, o tos – dar į kiek dalių.
Kiekviena posistemių dalis, nesvarbu kur ji būtų, daugybe įvairių tarpinių ryšių daro įtaką visai sistemai. Žmogus, tyrinėdamas tik vieną mažą šios sistemos dalelytę, joje randa visos sistemos mikroatvaizdą, kuris leidžia suvokti visumą.
Šitaip suvokiamas ne koks nors vienas sistemos elementas, o visa AVAJA struktūra. Ar maža, ar didelė, ji visada suvokiama kaip vientisa. Kaip mūsų pasaulio žmonės – ir maži vaikai, ir suaugę, ir seni, visi turi penkis jutimų organus, taip ir čia.
Komentaras. Materialiojoje gamtoje fraktališkumas turi ribą, nes kvantinės fizikos požiūriu mūsų pasaulį galima dalinti į blokus, pikselius, ir ne mažesnes už elementarųjį bloką daleles. Materialaus pasaulio fraktališkumas baigiasi šiais pikseliais. O dvasinio?
Atsakymas. Dvasiniame pasaulyje pikselis – irgi tik pikselis. Jį turi sudaryti dešimt mikrodalelių, bet mes negalime jo suvokti, nes mūsų jutimo organai junta tik šviesos kvantus.
Tokia tvarka yra ir Aukštesniojoje šviesoje. Kiekviena šviesa dalijasi į 5 dalis, kurios taip pat dalijasi į 5 dalis, o šios dar į 5. Mažesnės šviesos dalies už 1/125 negalime pajusti, nes mūsų noruose nepakanka gebėjimo pojūčio aštrumo. Tarkime, kad tai nujaučiame juodos ir baltos spalvų kontraste, bet gebėjimo pajusti mažiau už tam tikrą kvantą mes jau neturime.

Iš 2016 m. gruodžio 25 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Praeiti per pasaulių filtrą

Ar reali Visata?

Visas pasaulis – manyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>