Mokytojo ryšys su mokiniu

Kabala, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Mokytojas kabalistas pats sau renkasi mokinius, ar mokinys eina paskui mokytoją ir prašo jį mokyti?
Atsakymas. Nei viena, nei kita. Mokytoją ir mokinį skiria iš aukščiau. Beje, suartina taip, kad tarp jų susikuria santykiai tam tikru atstumu. O po to, priklausomai nuo to, kaip stengiasi užmegzti ryšį su Kūrėju, mokinys vis labiau artėja prie mokytojo.
Klausimas. Rabaš pats atėjo ir pasiėmė jus ir pirmojo mokytojo Hilelio?
Atsakymas. Taip, nes nebūčiau galėjęs pats palikti Hilelio. Nuo jo neįmanoma atsiplėšti, nes mano egoizmas gavo tokius malonumus, atsakymus ir pripildymus, kad neįmanoma perduoti.
O pas Rabašą atvirkščiai – atsisėdai, atsivertei „Mokymą apie dešimt sfirų“, beveik visi žodžiai nesuprantami. Aš, jis ir dar keletas žmonių sėdime ir skaitome. Ir taip visą pamoką. Kitaip tariant, čia imi pritraukti Šviesą priklausomai nuo savo ketinimo. O su Hileliu užsiimdamas gauni tik žinių.
Klausimas. Kokie ryšiai egzistuoja tarp mokytojo ir mokinio?
Atsakymas. Tarp jų egzistuoja tik ryšys per Kūrėją, nieko kito. Viskas eina per Jį, kad būtų pasiektas aukštesnysis tikslas.

Iš 2017 m. spalio 1 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjo garsiakalbis

Pasitikėk tuo, ką sako širdis

Mokytojas ir mokinys – ryšys tarp pakopų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>