Izraelio valstybė – vieta Kūrėjui atskleisti

Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманBaal Sulamo veikalų matyti, kaip svarbu jam buvo, kad Izraelio valstybė, Izraelio tauta ir jo žemės būtų sujungti draugėn. Tokioje vienybėje slypi itin galingas dvasinis užtaisas.
Todėl negalima atskirti Izraelio tautos nuo Izraelio valstybės, nuo Izraelio žemės ir nuo mūsų tarptautinės, pasaulinės kabalistinės grupės, kuri atstovauja visas tautas ir tautybes.
Išeitų, kad visas pasaulis priklauso Izraelio valstybei? Visi pripažįsta, kad Izraelio žemė ypatinga, juk ji laikoma šventa trims pagrindinėms religijoms. Tačiau, kodėl tokia svarbi Izraelio valstybė, kuriai šiemet sukanka 70 metų?
Baal Sulamui Izraelio valstybės samprata buvo šventa, netgi ant per šabą naudoto peilio viršaus buvo išgraviruota „Izraelio valstybė“. Grįžimas į šią žemę, sionizmas jam buvo svarbus žingsnis Kūrėjo atskleidimo link.
Juk atsirado vieta, kur galima grįsti tikrąją vienybę, brolišką sąjungą – it vienas žmogus viena širdis. Pirmiausia tai priklauso Izraelio tautai, kuri pirmoji turi realizuoti šią vienybę, kad būtų pavyzdys visam pasauliui.
Pasaulis reikalauja to iš mūsų, pats to neįsisąmonindamas. Tai vienintelė antisemitizmo priežastis, kuri bėgant laikui nesitraukia nuo istorijos scenos, priešingai, vis labiau stiprėja ir aštrėja. Nuo šio supratimo priklauso Izraelio tautos sėkmė ir jos egzistavimas Izraelio žemėje. Be šito mums nėra čia vietos.

Iš 2018 m. vasario 2 d. pokalbio vaišių metu

Daugiau šia tema skaitykite:

Izraelis – pasaulio širdis

Pasirinkimas, nuo kurio viskas priklauso

Mums nepavyks pasislėpti tarp kitų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>