Kodėl kabala mums yra paslaptis?

Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманBaal Sulamas „Įvade į Mokymą apie dešimt sfirų“, rašo: „Kabalos knygos išdėsto tik „Toros skonius“, kuriuos atskleisti yra didelis nuopelnas, bet ne „Toros paslaptis“, apie kurias nėra net užuominų jokiose kabalistinėse knygose.“
Ir tikrai taip. Tiesą sakant, nėra jokių paslapčių. Bet mums tai „paslaptys“, nes jos susiję su tokiais pažinimo lygiais, kuriuose mūsų smegenys negali dirbti.
Tai ne koordinačių sistema, ne tie lygmenys, ne tos matavimo matricos, kur esame šiandien. Todėl nebijokite jokių problemų. Mes dar turime ilgai dvasiškai kilti, kol pasieksime būseną, kai patys imsime atskleisti vadinamąsias paslaptis.
Jos atskleidžiamos dvasiniu protu, o ne dabartiniu, kuris nieko negali atlikti, tik sudėti, atimti, padauginti, padalyti.
Dvasinis protas tai būsena, kurioje nėra erdvės, laiko, judėjimo. O smegenys, kurios aptarnauja egoizmą, tam netinkamos.
Tam reikia smegenų, kurios veiktų pagal davimo savybę – ne dėl savęs. Mes neįstengiame įsivaizduoti tokios būsenos. Tai nėra super kompiuteris, o tiesiog mūsų šiandieniam suvokimui neleistinos būsenos.
Komentaras. Baal Sulamas „Įvade į Knygą Zohar“ rašo, kad jeigu vienysimės, gerbsime vidinę Toros dalį, tada viskas bus gerai; jei ne – bus blogai. Jis kalba apie trečiojo ir ketvirto pasaulinių karų galimybę. Iš principo šiandien apie tai rašo beveik visi žurnalistai.
Atsakymas. Ką gi padarysi? „Priėjome liepto galą“. Apie tai kalbėjome daugelį metų, o šiandien visi pradeda su tuo sutikti.
Komentaras. Išeitų, kad jei eisime įprastiniu keliu – bus blogai, o jei studijuosime kabalą –viskas bus gerai.
Atsakymas. Ne, ne tik studijuoti – reikia įgyvendinti. Tai didelis skirtumas. Galiu atsiversti knygą, atsigulti ant sofos ir laukti, kol pasaulį užlies gėris. Ne! Būtina realizuoti kabalą ir būtent savo patirtimi, užmezgant ryšį su kitais žmonėmis.

Iš 2017m. rugsėjo 24d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Išsklaidyti mitai apie kabalos mokslą

Knygos „Zohar“ veikimo principas

Naujos gyvenimo programos gimimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>