Aukštesniojo pasaulio sistemos nekintamumas

Kabala, Pasaulio struktūra

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kas yra ypatingo Ari metodikoje, lyginant su ankstesniais kabalistais?
Atsakymas. Sistemiškumas. Nieko naujo. Joks kabalistas nebegali nieko pridėti, išskyrus tai, kad pasako daugiau apie tai, ką jie atskleidė, ir susistemina tai, kas anksčiau buvo perduota keliomis frazėmis. Ir tik tai.
Klausimas. Ar galima pasakyti, kad kalba irgi skiriasi?
Atsakymas. Tikrai taip. Jeigu paimsime fizikos aprašymą prieš 200 metų ir šiuolaikinį vadovėlį, tai tarp jų, žinoma, yra skirtumas. Tačiau esmė išlieka ta pati.
Todėl visi didieji kabalistai – stulpai, atsirasdavę kartą per kelias kartas – labai daug pridėjo prie ankstesnių atskleidimų.
Klausimas. O atskleidimo priemonės liko tos pačios?
Atsakymas. Taip, nes Aukštesniojo pasaulio struktūra nesikeičia.
Egzistuoja dvi jėgos: davimo ir gavimo. Santykis tarp jų sudaro aukštesniąją sistemą ir per ją valdo mūsų pasaulį.
Todėl kabalistai negali atskleisti nieko naujo, tik paaiškinti daugiau apie tai, kas buvo atskleista anksčiau. Juk tai, ką atskleidė Abraomas, Mozė ar Pirmosios ir Antrosios Šventyklos kabalistai, ir šiandien veikia bei atsiskleidžia.
Nieko naujo Aukštesniajame pasaulyje nėra. Tai stabili, nekintama sistema. Tiesiog kabalistai savo atskleidimuose prideda paaiškinimų būsimoms kartoms, kad jos galėtų lengviau suprasti. Taigi, su kiekviena karta kalba tampa labiau suprantama. Todėl Baal Sulamas (XX a. pradžia) ir Rabašas (XX a. pabaiga) yra mums artimiausi kabalistai.

Iš 2017 m. liepos 23 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Didieji kabalistai – ypatingos sielos

Tiesa ims staiga pati skleistis

Metodikos vystymasis nuo Adomo iki mūsų laikų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>