Dvasinė išdidumo, puikybės šaknis

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Prašau paaiškinkite, kokia dvasinė šaknis išdidumo ir puikybės?
Atsakymas. Tai – mūsų egoizmas. Pasaulyje, kuriame mes egzistuojame, yra „aš“ – pats svarbiausias personažas. Kodėl? Todėl, kad aš taip save jaučiu. Aš – pats pagrindinis, svarbiausias, pats pačiausias.
Mūsų pirmapradė prigimtis specialiai sukurta kaip priešinga Kūrėjui, kad mes, gaudami iš Jo tam tikras davimo savybes, galėtume palyginti jas su savo egoistinėmis savybėmis ir kurti skirtumą tarp vieno ir kito.
Panašiai kuriame elektros schemą iš skirtingų pasipriešinimų, kondensatorių, ričių ir kitų detalių. Šie elementai priešingi vienas kitam, bet susijungę tarpusavyje jie sukuria teisingą sistemą.
Mūsų pasaulyje taip pat viskas pagrįsta veiksmu ir pasipriešinimu jam, nes mes kaip kūriniai galime pajausti bet kurią savybę, pojūtį, kokybę tik iš priešingybės: iš tamsos – šviesa, iš rūgštaus – saldumas ir taip toliau. Be priešingybės nieko negalime nustatyti. Turime turėti dvi savybes, skirtumą tarp kurių ir jaučiame.
Kūrėjas turi tik vieną davimo savybę, kurioje Jis yra nuo pat pradžių. O gavimo savybę Jis sukūrė dėl to, kad egzistuotume mes, ir aukščiau šios savybės galėtume įgyti davimo savybę.
Vadinasi, mes šiame pasaulyje egzistuojame būtent judėdami nuo egoizmo link altruizmo. Ir skirtumas tarp jų turi likti.
Iš čia išplaukia keletas labai įdomių išvadų. Visų pirma, egoizmas nesunaikinamas, kitaip mes prarasime altruizmo pojūtį. Negalima pašalinti neapykantos savybės, kitaip nepajausime meilės savybės. Negalima sunaikinti nusidėjėlių, vagių, mušeikų, kitaip nustosime jausti, ką reiškia teisuolis.
Viskas suvokiama lyginant. Išeina, kad pasaulyje turi būti visi, tik teisingai subalansuoti.
To ir siekia kabalistas, suprasdamas, kaip sukurta gamta. Jis nesiruošia nieko naikinti, taisyti, o tik rodo, kas yra prieš tave, o tu pats pasirink, kaip veikti. Kitaip tariant, tai labai gailestinga metodika, skirta blaiviai mąstantiems žmonėms.

Iš 2017 m. balandžio 2 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Visi gamtos dėsniai – tai Kūrėjo savybės

Neribotas egoizmo limitas

Gauti, kad galėtum duoti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>