Kaip įveikti atskirtį?

Kabalos mokymasis, Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip įveikti atskirtį mokytojo atžvilgiu?
Atsakymas. Itin sunku įveikti, mat nejauti, jog tai atskirtis. Staiga imi suprasti, kad tai tavo normali būsena, įprasti poelgiai.
Ir čia atsiranda itin rimtų galimybių tirti, jei tik gali tai atlikti. Bet tai įmanoma, jei iš aukščiau gauni tokią galimybę. O jei ne, tada žmogus palieka savo mokytoją, manydamas, kad viską iš jo gavo ir dabar pats žino daugiau ir dar gali mokyti kitus.
Tokiu atveju iš kitų žmonių girdi kritiką ir ją įveikti itin sunku. Ne tai, kad neįmanoma, bet labai sunku. Čia reikia itin rimtų barjerų.
Taip atsiranda prielaidos tikėjimui aukščiau žinojimo – netikiu savo ausimis (ką man pasakoja), savo akimis (ką matau). Žinau tik vieną: prilimpu prie jo vidinio dvasinio potencialo, nes nusprendžiau tai atlikti, ir todėl, kad iš tiesų daugiau nieko nėra.

Iš 2017 m. spalio 1 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Mokytojas ir mokinys – ryšys tarp pakopų

Praeitis ir ateitis

Mokinys – mokytojo šešėlis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>