Mus pakeis robotai

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Mes ne kartą kalbėjome, kad robotai visiškai pakeis žmones. Ir jie tai jau daro visur, kur įmanoma: gamina kiaušinienę, kokteilius, pilsto kavą, atlieka įvairius surinkimo darbus.
Atsakymas. Aš laukiu, kada robotai dirbs odontologais, tuomet pirmas kreipsiuosi į juos.
Klausimas. Jūs pasitikėsite robotu-odontologu?
Atsakymas. Žinoma! Šiandien jie atlieka rimtas operacijas. Kur problema? Jie viską daro matematiškai tiksliai, griežtai pagal algoritmą.
Komentaras. Jie nekenčia nuo barnių namuose, kurie vyksta tarp vyro ir moters, nepatiria jokių psichologinių sukrėtimų…
Atsakymas. Tiesiog stebuklas, kiek daug pasiekėme!
Dabar tiesiog reikia vis labiau išlaisvinti žmogų, kad dirbtų su savimi, nes jo tikslas – tapti tikru Žmogumi. Reikia, kad robotai dirbtų už mus, o mes užsiimtume tuo, kuo gali užsiimti tik žmogus.
Klausimas. Tame, kad įdarbinami robotai, jūs įžvelgiate aukštesniąją programą?
Atsakymas. Be jokių abejonių!
Mes keitėme žmogų gyvūnais: asilu, arkliu ir t. t. jau prieš dešimtis tūkstančių metų. Kodėl mes negalime keisti jo mašina, mechanizmu?
Žmogus išsilaisvina savo pagrindiniam, ypatingam darbui, kurį gali ir privalo atlikti tik jis pats. Tai – savęs ištaisymas, o per save žmogus ištaiso visą pasaulį.
Jis turi suvokti, kad išeina iš gyvūno ir roboto ribų ir virš jų pakyla į žmogaus lygmenį.
Komentaras. Apibūdinkite ateitį kaip kabalistas.
Atsakymas. Žmogus nieko nedirbs mūsų fiziniame pasaulyje. Jį aptarnaus mechanizmai, robotai, o jis užsiims tik tuo, kas atkuria, kelia ir vysto ryšius tarp žmonių – iš širdies į širdį, kuria bendrą sielą, kurioje jaučiami vis aukštesni pasauliai ir pereinama į visiškai kitą pasaulėvoką. Tai – žmogaus darbas. Visa kita atliks robotai.
Klausimas. Tai Jūs manote, kad robotai užbaigia žmonijos pasiruošimą pereiti į kitą, naują pakopą?
Atsakymas. Taip, žinoma, mes esame tokioje stadijoje. Nieko nereikės dirbti! Jūs neįsivaizduojate: viskas, kas yra mūsų pasaulyje, įskaitant muzikos kūrimą, teatrą, ką tik nori, – viską atliks robotai. O tai, kas kažkada sukurta žmogaus, atrodys apgailėtina, lyginant su tuo, ką sukurs robotai.
Klausimas. Vadinasi, visi jausmai bus nukreipti į tai, kad taptume Žmonėmis?
Atsakymas. Taip. Ir mokslas, ir menas, ir literatūra – visa ši veikla bus perduota robotams. O žmogus mėgausis tik tuo, ką jis veiks Aukštesniajame pasaulyje, nes tai skirta tik jam.
Sėkmės! Aš siūlau kiekvienam po gerą robotą, kuris suteiks jums viską, kas būtina, ir išlaisvins jus dvasiniam darbui. Tokia mūsų ateitis.

Iš 2017 m. birželio 22 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Jeigu gyvenimo nepripildo amžinas tikslas…

Robotai revoliucionieriai

Japonija: robotai dirba vietoj fermerių

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>