Idealus ateities visuomenės principas

Ateities visuomenė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Baal Sulamas kertiniu paskutiniosios kartos principu laiko ,,iš kiekvieno pagal sugebėjimus, kiekvienam pagal poreikius“. Kodėl?
Atsakymas. Atsižvelgiant į mūsų egoizmą, tai idealus principas. Dėl to, kad turime būtinų fizinių poreikių, kuriuos reikia patenkinti, nes visas kūnas nepriklauso žmogiškajam lygmeniui, o gyvūniniam, o gyvūnui reikia duoti tai, ko jis nori.
Gyvūnui vadovauja instinktas, tad jis nesuės daugiau negu jam reikia, jis nemiegos 20 valandų per parą ir taip toliau. Žmogui vadovauja egoizmas, dėl to mūsų norai – neriboti. Mes norime viso pasaulio. Net jei kažko siekdamas naikinu save, – nesvarbu, nes aš noriu!
Tai yra problema. Dėl to visuomenė turi padėti žmogui surasti viduriniąją liniją.
Komentaras. Vadinasi, žmogus daro visiškai viską, ką tik sugeba. Talentai jam duoti tik šitam.
Atsakymas. Viską, ką gavome iš gamtos, tai yra iš Kūrėjo, gavome tik dėl to, kad teisingai elgtumės Kūrėjo atžvilgiu, optimaliai išnaudotume viską, kas ateina iš Jo mums gyvūniniame ir dvasiniame (žmogaus) lygmenyje.

Daugiau šia tema skaitykite:

Apie kokią visuomenę rašė Baal Sulamas

Kas yra žmogus?

Gyventi savo ribose

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>