Kaip išvysti Kūrėją geru ir kuriančiu gėrį?

Dvasinis darbas, Kūrėjas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kabalistai iš savo pasiekimų sako apie Kūrėją: „Geras, kuriantis gėrį blogiems ir geriems”. Ką tai reiškia?
Atsakymas. Tiems, kurie panašūs į Kūrėją, Jis kuria gėrį taip, kaip jie tai supranta. O priešingi savo savybėmis Jam, jaučia tai kaip blogį. Kaip mažas vaikas, kurį baudžia, kad išugdytų, o jis mano, kad tėvai blogi. Taip ir mes su Kūrėju.
Arba teisingai suvoksime viską ir tuomet iš Jo gausime atitinkamus veiksmus, kurie ves mus pirmyn. Arba, priešingai, kaip maži vaikai, jausime Jo valdymą kaip smūgius ir neteisingas bausmes.
Klausimas. Kitaip tariant, savo egoistiniuose induose niekada nematysime Kūrėjo geru ir darančiu gerą?
Atsakymas. Žinoma. Atsižvelgiant į mūsų savybių priešingumą Kūrėjui, mums atrodys, kad Jis piktas, neteisingas arba apskritai Jo nėra.
Klausimas. Taigi, vienintelis Kūrėjo ketinimas – vystyti mus geruoju keliu ir daryti mums tik gera?
Atsakymas. Taip, nes Jo vienintelė savybė – duoti ir mylėti. Tai kabalistai atskleidžia paskutinėje dvasinio vystymosi pakopoje, pasiekę galutinį išsitaisymą.
Klausimas. Kabalistas pasiekia tik šią savybę?
Atsakymas. Tik šią, daugiau nieko nėra. Visa kita – laiptelių pakopos, kurios turi atvesti mus prie šios savybės.

Iš 2017 m. lapkričio 26 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl Kūrėjas sukūrė blogį?

Kur atsiskleidžia tikrasis blogis?

Šviesos kelias ir kančių kelias

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>