Nusipirk sau draugą

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kabaloje veikia tokie principai: „pasidaryk sau ravą“ (t. y. „rask mokytoją“), „nusipirk sau draugą“ ir „palenk pasaulį į nuopelnų pusę“. Ką tai reiškia ir kaip šie principai tarpusavyje susiję?
Atsakymas. Sąvoka „ravas“, t. y. „didelis“, atitinka sąvoką Kūrėjas.
Priėmęs Kūrėją kaip savo kelrodę žvaigždę, į kurią nori būti nuolat nukreiptas, turi pasirinkti pakeleivių grupę – tai vadinama „nusipirk draugą“. Tam reikia įdėti daugybę pastangų, kad draugai tikrai taptų tavo pakeleiviais.
Paskui kartu su Kūrėju ir draugais pradedi dirbti, kad pasiektum sistemą, nusverdamas visą pasaulį į nuopelnų pusę, t. y. pateisindamas kiekvieną žmogų.
Klausimas. Koks tai draugas, kuris parsiduoda ir kurį galima nusipirkti?
Atsakymas. Gyvenime viskas perkama ir parduodama. Ir čia taip pat, tik ne tokiu pavidalu kaip mūsų pasaulyje.
Pavyzdžiui, kad taptum man draugu, turiu dėti pastangas, parodydamas, koks svarbus man esi; kaip esu pasirengęs pasiaukoti, kad būtum kartu su manimi; kaip pasiruošęs pritraukti tave dovanomis. Dirbame su egoizmu, tačiau ego kitaip nesupranta. Nebandykite tapti filosofais, atskirtais nuo visų žemiškų dalykų.
Todėl viskas „perkama ar parduodama“ tik mūsų pastangomis. Turime parodyti vieni kitiems, kad pasirengę viskam, kad taptume artimi draugai, kad didis tikslas gali būti pasiektas tik kartu, tarp mūsų. Tai vadinama „pirkti“.
Klausimas. O jeigu nepavyksta nusipirkti draugo?
Atsakymas. Tai tavo problema. Bet jei „nenusipirksi” jo, negalėsi kartu su juo eiti pirmyn – tarp jūsų neatsiras reikalingas ryšys.
Tiktai vienybėje gali atrasti Kūrėją. Kūrėjas neatsiskleidžia žmoguje, Jis atsiskleidžia ryšyje tarp žmonių! Tai, kas anksčiau buvo egoizmas, dabar tampa kaip sumuštinis: apačioje – neapykanta, viršuje – meilė, ir šiame ryšyje atsiveria Kūrėjas.
Todėl žmogus neturėtų savyje nieko taisyti, išskyrus požiūrį į kitus.
Klausimas. Vadinasi pirmiausia turiu padaryti taip, kad Kūrėjas (davimo savybė) taptų man svarbiausias. Tada turiu nusipirkti draugų, t. y. pasirūpinti jų dvasingumu, ir tuomet pats įgysiu dvasingumą. Ir tik po to galime kartu pateisinti viską, kas vyksta pasaulyje?
Atsakymas. Taip, nes pasaulis – mūsų tarpusavio ryšių sistema, kurioje atsiskleidžia Kūrėjas.

Iš 2017 m. gruodžio 3 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyvenimas kaip akimirka – arba akimirka kaip gyvenimas

Draugai, įjunkite Šviesą

Kai kiekvienas atsako už visus

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>