Žmogus tiesos paieškose, I d.

Gyvenimo prasmė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Prieš dvylika metų pradėjau ieškoti kelio, kuris veda į tiesą. Aš keliavau į skirtingus pasaulio kraštus, studijavau daugelį dvasinių praktikų: senovės majų kultūrą, budizmą, – ilgai ieškojau. Tiktai radęs kabalos mokslą, kuris vadinamas tiesos mokslu, staiga pasijutau tarsi grįžęs namo. Negaliu paaiškinti, kodėl taip yra, bet širdyje jaučiu, kad joje yra tiesa. Kokia tai tiesa, besislepianti kabalos moksle, ir kodėl ji vadinama tiesos mokslu?
Atsakymas. Tai priklauso nuo žmogaus. Yra žmonių, kurie jaučia, kad šiame moksle glūdi tiesa, dar net nebūdami pažįstami su kabala. Šis vidinis jausmas ateina iš jų šeštojo pojūčio, vadinamojo „taško širdyje“, kuris sufleruoja, kad jie rado tiesą.
O yra žmonių, kurie nejaučia šios tiesos ir praeina pro šalį. Jie gali net ateiti mokytis ir studijuoti kabalą kelerius metus, bet paskui supranta, kad tai jiems netinka.
Jie nemato kabaloje jokios tiesos, o atvirkščiai – laiko save apgautais ir leidžiasi ieškoti toliau, susižavėdami kitomis metodikomis. Nors metodikos gali būti visiškai tuščios, bet žmogus ten randa save – kiekvienas pagal savo vidinį vystymąsi.
Kabalos mokslas aiškina, kad viską lemia žmogaus poreikis rasti gyvenimo prasmę. Šis noras turi daugybę lygių, pagal kuriuos žmonės renkasi sau metodiką. Todėl kiekvienas turi savo tiesą.
Kabala vadinama tiesos mokslu todėl, kad ji atskleidžia žmogui Aukštesniąją jėgą, Kūrėją, kuris laikomas tiesa, juk Aukštesnioji jėga palaiko visą kūriniją. Visi dėsniai, nustatyti Kūrėjo kūrinijoje, ir yra tiesa, nes esame sukurti ir egzistuojame pagal juos.
Jeigu mus sukurtų kitas Kūrėjas kita forma, tai tiesa būtų kita – pagal tą Aukštesniąja jėgą, kuri mus sukūrė. Neturime kito proto, galinčio suprasti, kas yra tiesa ir melas, išskyrus tą, su kuriuo esame sukurti.
Bus daugiau…

Iš 2017 m. lapkričio 16 d. 919-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kas ateina į kabalos mokslą?

Kam gyvenu?

Kodėl kabala mums yra paslaptis?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>