Žmonija ir narkotikai

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Žmonija sugalvojo įvairių išeičių iš blogų būsenų. Pavyzdys – narkotikai. Kas atsitiks su narkotikų vartojimu 2018 metais?
Atsakymas. Ateinančiais metais narkotikų vartojimas, žinoma, padidės. Visame pasaulyje išplis daugybė opiatų, migdančių žmones.
O ką daryti? Žmonės neteks darbo, mažos pašalpos jų netenkins. Taigi, vartodami narkotikus jie užsimirš ir po truputį save marins. Šiandien mes jau matome, kad žmonija iš esmės neauga. Jei nebūtų Afrikos ir tam tikru mastu Okeanijos gyventojų, žmonija seniai būtų nustojusi didėti.
Tačiau tai – ne išeitis. Kaip rašo Baal Sulamas, Žemė gali išmaitinti dešimt kartų daugiau žmonių, net šimtą milijardų. Žemėje užteks vietos visiems. Viskas priklauso nuo mūsų tarpusavio ryšių.
Komentaras. Jūs ne kartą sakėte, kad Aukštesnioji jėga neleis žmonijai užsimiršti narkotikais. Neįmanoma, kad išsitaisymo procesas sustotų. Vienaip ar kitaip, jis vyks.
Atsakymas. Žinoma, programa bus įgyvendinama. Tačiau, kokiu būdu tai vyks, kokias kančias turės iškęsti žmonija, kol suvoks, kad to daryti negalima, – tai klausimas.
Šiandien daugybė žmonių vartoja narkotikus. Įsivaizduokit, kaip jiems sunku jų atsisakyti ir palaipsniui priimti integralios sąveikos metodiką, suvokiant, kad mes visi priklausomi vienas nuo kito, ir niekur nedingsi.
Aš neturiu pataikauti savo kvailam egoizmui, kuris mane stumia: ten padaryk taip, kitur kitaip, nesiskaityk su kitais. Aš turiu mokytis elgtis su visais, kaip su vieno mechanizmo dalimis, kuriame aš dirbu ir nuo kurių visiškai priklausau. Tai labai sudėtinga tarpusavio ryšių sistema. Todėl žmogų reikia ne tik apmokyti, bet ir palaipsniui pripratinti prie šios metodikos.

Iš 2017 m. gruodžio 24 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Legali žolė

Kova su narkotikais: nauji iššūkiai

Jeigu gyvenimo nepripildo amžinas tikslas…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>