Kūrėjas visur kur

Dvasinis darbas, Kūrėjas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Koks skirtumas Kūrėjui, kaip Jam duodu: tarkime duodamas savo vaikui, ar Pietų Amerikos indėnui?
Atsakymas. Kūrėjas – bendra davimo ir meilės savybė, apimanti visas negyvosios, augalinės, gyvūninės, „žmogiškosios“ gamtos dalis. Jis yra visose šiose dalyse. Mūsų suvokimo bėda ta, kad negalime Jo pajausti atskirai nuo viso, kas egzistuoja.
Kitaip tariant, ši savybė egzistuoja visuose kūriniuose, mūsų santykyje su jais, ir jokiu būdu nėra atsieta nuo jų. Negali atplėšti nuo jų Kūrėjo ir pasakyti: „Juk tai Kūrėjas, o tai, kaip Jis įsivelka į žmones“.
Klausimas. Paprastai žmogus, galvodamas apie Kūrėją, įsivaizduoja kokį nors objektą, prašo ar dėkoja Jam be jokio ryšio su žmonija.
Atsakymas. Čia ir yra problema – negalima įsivaizduoti Kūrėjo atskirto nuo žmonijos, žmonių – tik kartu. Už kiekvieno žmogaus reikia matyti Kūrėją, kitaip Jo nepajausi.
Kai tinkamai elgsiesi su žmonėmis, jų viduje rasi tą apibendrinančią jėgą, kuri vadinama „Kūrėju“.
Klausimas. Jei stengiuosi žmogui daryti ką nors gero, vadinasi noriu ką nors gero padaryti Kūrėjui?
Atsakymas. Jeigu stengiesi atlikti ką nors gero būtent kitam žmogui, ir jokiu būdu to nesusieji su savimi, tai jame atrasi Kūrėją.

Iš 2018 m. kovo 18 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Atskleisti Kūrėją

Kūrėjas pasiekiamas tarp mūsų

Tikrovės suvokimas paprastoje Šviesoje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>