Pas Kūrėją vedantis nusivylimas

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманBaal Turim aiškina šią vietą Toroje, sakydamas, kad kalbama apie žmogų, kuris išklydo iš dvasinės raidos kelio, ir nežino tikrojo kelio, kuris jau nusivylė ir galvoja, kad niekada nepasieks savo tikslo. (Rabaš „Meilė draugams“ I)
Iš vienos dvasinės būsenos galima pereiti į kitą tik visiškai nusivylus, tačiau tik tuomet, jei tai įsisąmonini ir susieji su Kūrėju, kuris tau visa tai ir parengia.
Žmogus nusivylęs, jis jaučia, kad broliai jį išdavė. Tai ir pažadina jį dvasiniam darbui, kad pakiltų ir įsisąmonintų, jog problema ne broliai, o jis pats.
Klausimas. Kodėl sakoma, kad Josefas pametė kelią, jei jis vis dėlto ieško brolių?
Atsakymas. Jis neteko savo ankstesniojo egoistinio kelio, o dabar posūkio taškas – jis įgyja naują kelią.
Susijungęs su faraonu jis suprato, kad jam būtina dirbti su egoizmu, ir dėl to jis jungiasi su broliais. Tai visiškai kitoks nei jo ankstesnysis požiūris į davimo, meilės, vienybės savybes. Anksčiau jis manė, kad tai gera savaime, o dabar supranta, kodėl ir kam. Per faraoną jis ima atskleisti prasmę, Kūrėją, nes faraonas – tai priešinga Kūrėjo pusė.
Klausimas. Iš kur žmogus būdamas nusivylęs ima jėgų eiti pirmyn? Iš savo brolių?
Atsakymas. Ne. Turime tik vieną jėgų šaltinį – tai pats Kūrėjas.
Klausimas. Vadinasi, jei jaučiu, kad negaliu užmegzti ryšio su draugais, turiu prašyti Kūrėjo, kad Jis man padėtų?
Atsakymas. Daugiau neturi į ką kreiptis.

Iš 2018 m. vasario 1 d. TV laidos „Paskutinioji karta“

Daugiau šia tema skaitykite:

Prisikasti iki tikrojo egoizmo

Žmogus, ieškantis brolių

„Savųjų brolių ieškau“…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>