Trijų tipų seminarai

Dvasinis darbas, Vienijimosi metodika

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Yra trijų tipų seminarai. Pirmasis – kai mes kalbame iš eilės. Antrasis – kai visi kalba vienu metu. Trečiasis – vidinis seminaras, kai mes tylime ir bandome kalbėtis jutiminiame lygyje. Kuo jie skiriasi? Kaip juos surikiuoti?
Atsakymas. Kai seminare žmonės kalba iš eilės, tai pradeda jausti kiekvieno draugo nuomonę. Be to, pirmojo nuomonė veda prie antrojo, trečiojo nuomonės ir t.t., – taip jie susijungia į grandinę ir veikia vienas kitą.
Kai mes kalbame vienu metu, triukšmo fone aš pagaunu bendrą draugų būseną ir dalyvauju joje. Galiausiai mes apsikeičiame tarpusavyje labiau energija, nei kažkokiu supratimu ar pojūčiais širdyje ir prote.
Kai mes tylime, mes norime transliuoti kitiems mūsų jutiminius vaizdus, kurie nėra įsikūniję į žodžius, ir bandome sujungti juos į vieną bendrą paveikslą – abipusį davimą, meilę, Kūrėją, mus kartu su Juo.
Tai truputį skirtingos technikos, bet jos visos turi atvesti prie to paties – atskleisti tarp mūsų didžiulį davimo ir meilės bendrumą, vadinamą „Kūrėju“.
Klausimas. Seminaras tyloje skirtas labiau pažengusiems žmonėms, o seminaras iš eilės – pradedantiesiems?
Atsakymas. Tai – skirtingi dalykai. Žinoma, žmonėms, kurie kartu eina pirmyn ir jau yra ant dvasinių laiptelių, svarbesni tylieji seminarai. Ko jiems klausyti? Jiems pakanka vieno dviejų žodžių.
Aš pamenu, kaip mano mokytojo Rabašo pamokose pažengusiems, kai mes skaitydavome sudėtingą medžiagą, pavyzdžiui, „Mokymąsi apie dešimt sfirų“, jam pakakdavo pasakyti porą frazių šalia sėdintiems mokiniams, kurie mokėsi dar ir pas Baal Sulamą, ir to pakakdavo, nieko kito nereikia.
O mums tam prireiktų galbūt daugelio valandų aiškinimo. Todėl viskas priklauso nuo žmonių, nuo jų tarpusavio ryšio.
Klausimas. Kai kabalistai dalyvauja seminare, tai tie, kurie yra ant dvasinių laiptelių, praktiškai jau neatsakinėja į klausimus?
Atsakymas. Jie supranta, dėl ko, kas, kaip ir kur jie yra, kokiu būdu gali vienas kitą papildyti. Kartais jiems reikia tik keleto žodžių.
#221918

Iš 2017 m. spalio 22 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Seminaras: savo reakcijų analizė

Kur atskleisti Kūrėją?

Seminaras: savo reakcijų analizė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>