Gyventi prasmingai, IV d.

Gyvenimo prasmė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Tarkim, žmogus paskyrė savo gyvenimą vaistų, kurie išgelbės milijono žmonių gyvybes, atradimui. Ar tai reiškia „susieti save su amžinybe virš laiko, judėjimo, erdvės“?
Atsakymas. Mūsų pasaulyje nėra pavyzdžių, kaip „susieti save su amžinybe“. Su amžinybe susieti tik kabalistai, t. y. žmonės, kurie atskleidė amžiną tikrovę. Amžina gali būti tik davimo jėga, kurios nėra mūsų pasaulyje, nes ji priešinga pasauliui.
Kabalistai atskleidžia Aukštesnįjį pasaulį, priešingą šiam pasauliui: atskleidžia ir gyvena jame. Ir jie gali palikti mūsų pasaulyje tikrą vaistą, kuris gali padėti žmonėms irgi pasiekti amžinybę, atskleisti Aukštesniąją jėgą, esančią virš materialios prigimties.
Klausimas. Gyvenimo prasmė susijusi su religija?
Atsakymas. Ne su religija, o su dvasiniu pasauliu. Aukštesnioji jėga – tai davimo ir meilės jėga, kuri susijusi su amžinybe, nes veikia ne gavimui ir savęs užpildymui. Ir todėl ji – beribė.
Tokiam žmogui nereikalingas apdovanojimas ar pripažinimas, – jis nori susivienyti su kitais, kad galėtų turėti galimybę jiems duoti. Ir jis turi ką duoti, nes per meilės ir davimo savybes jis susietas su Aukštesniąja jėga.
Klausimas. Ką jis dovanoja žmonėms?
Atsakymas. Jis juos moko, kaip pakilti iki Aukštesniosios jėgos lygmens ir pasiekti amžinybę.
Klausimas. Ir kaip elgiasi žmogus, pasiekęs Aukštesniosios jėgos lygmenį?
Atsakymas. Jis elgiasi labai paprastai: rūpinasi, kad visi žmonės atskleistų ryšį su Aukštesniąja jėga, su Kūrėju. Tai ir yra gyvenimo prasmė, visa kita – laikina ir laikui bėgant išnyksta.
Klausimas. O ką daryti su užkietėjusiais materialistais, kurie netiki Aukštesniąja jėga ir dvasiniu pasauliu?
Atsakymas. Labai puiku, tegul būna absoliučiais materialistais, čia nereikia jokio tikėjimo. Kaip tik materialistai labiausiai tinka gyvenimo prasmės paieškai: kodėl viskas taip sukurta, kokiu tikslu, kas su manimi atsitiks, kodėl aš gyvenu ir mirštu, kokia mano gyvenimo prasmė? Tai labai rimti, principiniai, egoistiniai klausimai, į kuriuos reikia rasti atsakymą.
Pats svarbiausias klausimas: „Kaip rasti gyvenimo prasmę“? – nuo ko viskas prasideda.
#220474

Iš 2018 m. sausio 9 d. 945-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyventi prasmingai, I dalis

Gyventi prasmingai, II dalis

Gyventi prasmingai, III dalis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>