Moteriškos jėgos paslaptis, I d.

Vyras ir moteris

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Moterims būdingos tokios savybės kaip: kantrumas, jautrumas, gebėjimas daryti daug darbų vienu metu, minkštumas ir nuolaidumas, estetiškumas.
Moteriai labiau būdinga harmonija, labiau išvystyta intuicija. Moteris jautresnė, šeimyniškesnė, širdingesnė.
Tyrimai rodo, kad moterys – geros vadovės, turinčios platų akiratį, lanksčią mąstyseną, sugebančios susieti skirtingus dalykus. Pasinaudodama savo intuicija, moteris gali kurti ilgalaikius planus. Kokia tos ypatingos moteriškos galios paslaptis?
Atsakymas. Iš tiesų, lyginant su vyrais, moterims būdingos labiau teigiamos savybės. Tačiau ar mes galime lyginti moteriškas ir vyriškas savybes? Visas moteriai būdingas savybes ji gauna iš gamtos, todėl tai – ne jos nuopelnas. Yra žmonių, apdovanotų gamtos ypatinga jėga ar protu, turinčių muziko ar tapytojo talentą, o yra negabių, silpnų.
Moteris iš gamtos gauna labai daug gerų, ypatingų savybių, bet tik todėl, kad ji moteris. Negalima pasakyti, kad ji jas užsidirbo, išvystė savyje. Jei aš galėčiau pagal savo norą pridėti sau gerų savybių, tai pasirinkčiau daugiau moteriškų savybių negu vyriškų.
Klausimas. Remiantis tyrimų rezultatais, grupė, kurioje yra moterų, paprastai protingesnė, sugebanti atlikti platesnį spektrą užduočių. Kokia to priežastis?
Atsakymas. Jei į vyrišką tyrėjų grupę įtraukiamos moterys, tai ji tampa tobulesnė gamtos atžvilgiu. Juk nė viena lytis nėra tobula. Todėl grupei bus naudingas moteriškas protas ir požiūris, gebėjimas labiau jausti visus dalykus.
Klausimas. Moterys paprastai labiau užjaučia ir išgyvena, t. y. geba geriau bendradarbiauti?
Atsakymas. Tai priklauso nuo situacijos. Moterys labai stiprios, kai reikia vienytis kovai už savo teises. Tačiau, kai tik išnyksta bendras priešas: vyrai ar valstybė, su kuriais reikia kovoti, ginant save, jų vienybės jėga dingsta.
Moteris labai tikslinga ir stipri, kai reikia kartu su kitomis moterimis kovoti už savo teises. Tačiau tuo jos galimybės vienytis viena su kita baigiasi. Ji nesijaučia galinti susivienyti su kitomis moterimis.
Kiekviena moteris pagal savo prigimtį turi savo sritį, kuria ji nepasiruošusi dalintis. Ir ji nenori artintis ir liestis prie kitos moters asmeninės srities. Moterys yra labai didelės individualistės.
#220532

Iš 2018 m. sausio 4 d. 946-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Moters verta vieta

Moterys valdžioje

Dvasinė moterų paskirtis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>