Nauja paauglystės riba

Auklėjimas, vaikai, Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманMokslininkai siūlo žmogų laikyti paaugliu iki 24 metų. Pagrindinės priežastys – socialinės: šiandien poindustrinėse šalyse ilgiau mokosi, vėliau tuokiasi, vėliau susilaukia vaikų. Šitaip biologinis amžius sulėtėja.
Spėju, kad susidūrėme su žmonijos vystymosi stabdymo faze. Visuomenę apėmė tokia atmosfera, kurioje žmonės nenori augti. Jiems patogu ir be šito, jiems norisi likti vaikais.
Mes stovime ant naujo pasaulio slenksčio. Ankstesni stimulai nustoja veikti: profesinė karjera nevilioja taip, kaip anksčiau, o robotai grasinasi panaikinti daugumą specialybių. Artimiausią dešimtmetį mokymosi įstaigos persikels į virtualią erdvę, gamyba vis labiau automatizuojama, produktų ir paslaugų teikimas persikelia į internetą.
Galiausiai tik nedaugelis žmonių sugebės užsiimti kūrybine veikla, kurti kažką nauja. O kas bus su likusiais?
Paauglystės kartelę galima pakelti ir iki 40 metų – koks skirtumas? Jeigu žmogus realizavosi kažkurioje sritye, tai paaugo. Jeigu ne, tai užstrigs paauglystėje, gaudamas minimumą.
Dar neseniai aktyvus žmogaus gyvenimas tęsėsi nuo 15–20 iki 60–70 metų. Dabar perspektyvoje ilga vaikystė ir ilga senatvė.
Tai – natūralu. Kai egoizmas užauga, nėra paprasta iš jo išeiti, pradėti kažką daryti, kažkaip su juo dirbti. Paprasčiau užsidaryti kompiuteryje ar mobiliajame, lindėti valandų valandas mažame kambarėlyje, žinant, kad mama ką nors išvirs.
Kokia gi išeitis?
Išėjimas iš paauglystės – tai noras save realizuoti. Tačiau šiuolaikiniame pasaulyje jis silpsta. Daugumai užtenka virtualiosios realybės žaislų. Žmonės neturi akstino suaugti, net materialinio.
Kartu jiems atsiranda laiko ir galimybė suvokti, kad yra savo egoizmo įkaitai. Jis atitraukia juos nuo svarbiausio – nuo galimybės pakilti virš operacinės sistemos, paimti valdymą į savo rankas ir realizuoti save iš tikrųjų.
Supratęs tai, žmogus pagaliau išeis iš vaikiškumo ir suras save.
#223315

Daugiau šia tema skaitykite:

Paauglių depresija

Žvilgsnis į augančią kartą I dalis

Geriausia dovana vaikui

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>