Kur visų neišsitaisymų šaknis?

Dvasinis darbas, Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kur visų neišsitaisymų šaknis?
Atsakymas. Visų gedimų šaknis – žmogaus širdyje, jo egoizme. Egoizmas – tai ne noras papramogauti, pasilsėti ir pan., egoizmas – tai, kas atsirado sudužus sielai į daugybę dalių.
Bet kaip tai apibrėžti? Jei mėginsime susirinkti į vieną sistemą, į vieną sielą, tuomet tai, kas mums trukdys bus vadinama egoizmu.
Kabaloje egoizmas nėra tai, ką kiekvienas žmogus patiria gyvendamas: pavydėti kitiems, konkuruoti, norėti asmeninių pasiekimų. Tai įprastiniai gyvūniniai instinktai, kurie yra kiekviename iš mūsų. Jie niekur nedingsta. Laikui bėgant jie keičiasi, galime juos šiek tiek suspausti, tačiau iš esmės tai ne ego.
Egoizmas – tik tai, kas trukdo mūsų taisymuisi, bendros sielos atkūrimui. Tad jei grupėje imame siekti teisingų ryšių, tuomet tam prieštaraujanti jėga ir yra egoizmas. Ji atsiranda tam, kad prašytume Kūrėją mus ištaisyti, nes patys neturime jokių galimybių ką nors daryti prieš tikrąjį ego.
Toroje taip ir pasakyta: „Sukūriau egoizmą ir daviau Torą jam ištaisyti.“ Kitaip tariant, egoizmą veikia tik viena priemonė – aukštesnioji Šviesa, kurią galima gauti, jei atrasime ego ir prašysime Kūrėjo/Šviesos jį ištaisyti.
Todėl visas mūsų darbas – grįžti į vienos bendros sielos būseną, taip tarpusavyje susijungti, kad nebūtų jokio atotrūkio.
Klausimas. Visų neišsitaisymų šaknis kyla iš kūrimo sumanymo?
Atsakymas. Žinoma. Jeigu Kūrėjas nebūtų sugadinęs viso kūrinio, negalėtume Jo atskleisti, iš tamsos pasiekti Šviesos, pajausti aukštesnįjį pasaulį. Viskas pasiekiama iš tamsos ir šviesos kontrasto.
#234623

Iš 2018 m. birželio 24 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Tikrasis žmogaus laimėjimas

Ypatingas egoizmo tipas

Darbas Kūrėjo pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>