Giminės pratęsimas ir gyvenimo prasmė

Gyvenimo prasmė

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Daugelis mano, kad gyvenimo prasmė yra pagimdyti ir išauklėti vaikus, mato savo tęstinumą juose.
Atsakymas. Tai grynai gyvūninis požiūris į gyvenimą. Bunda instinktas, ir aš turiu jį patenkinti, nes giminės pratęsimą matau kaip savo gyvenimo tikslą.
Šiuo požiūriu mes niekuo nesiskiriame nuo gyvūnų. Tik jiems viskas vyksta instinktyviai, o mums egzistuoja dar ir visas sprendimų bei problemų rinkinys: visuomeninių, šeiminių, buities ir t. t. Todėl mums daug sunkiau viską įgyvendinti, nei gyvūnams. Tačiau natūralus siekis mums kyla ir privalome jį patenkinti.
Komentaras. Bet žmogui, vis dėlto, yra kažkaip kitaip: jis mato, kad jo vaikas subrendo, kad jis vystosi…
Atsakymas. Žinoma, šiuo atveju žmogus šiek tiek pranašesnis. Tačiau bet kuris gyvūnas pirmaisiais palikuonių gyvenimo mėnesiais taip pat rūpinasi jais, stengiasi užauginti, o paskui ryšys nutrūksta.
Giminės pratęsime negali būti gyvenimo prasmės! Egzistavimo prasmė – taip, bet gyvenimo – ne. Gyvenimo prasmė yra kažkas daug aukštesnio.
#226079

Iš 2018 m. sausio 28 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Gyventi prasmingai, I dalis

Kokia gyvenimo prasmė?

Kam pašvenčiame gyvenimą?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>