Kas atsiskleidžia suvokimo procese?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kas pagal kabalą atsiskleidžia suvokimo procese pradžioje ir kas – pabaigoje?
Atsakymas. Iš pradžių atsiskleidžia, kad viskas pasaulyje sukurta žmogui, kad jis suvoktų Kūrėjo savybę. Todėl egzistavimo tikslas – atskleisti savyje Kūrėjo veiksmus.
O pabaigoje, kai pasieksi visišką išsitaisymą, atskleisi, kad visi Kūrėjo veiksmai vyksta unisonu su Juo, absoliučiai harmoningai.
Klausimas. Manoma, kad pradžioje suvokiama „Nieko nėra išskyrus Jį“, o paskui, kad Jis – „Geras, kuriantis gėrį“. Ar galima skirstyti į tokias stadijas?
Atsakymas. Galima ir taip pasakyti. Bet kiekvienoje pakopoje visa tai yra persipynę.
Klausimas. Knygoje „Šamati“ yra pasakyta: „Kūrėjas – mano šešėlis“. Kaip judėti Kūrėjo suvokimo pakopomis, suvokiant, kad tai – mano šešėlis? Manyje kažkas trukdo tai pamatyti?
Atsakymas. „Kūrėjas – mano šešėlis“ reiškia, kad viskas yra Kūrėjo atspindys, ir žmogus taip pat. Kaip juda Kūrėjas žmogaus atžvilgiu, taip žmogus atlieka šiuos judesius.
#227402

Iš 2018 m. vasario 11 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasinių pakopų pajutimas

Visa viltis – pasikliauti sielos jautrumu

Bet kokiam užsispyrimui yra ribos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>