Kodėl mus traukia aukštos idėjos?

Egoizmo vystymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kodėl egoizmas traukia mus prie tokių aukštų idėjų kaip meilė, kurią jis išnaudoja savigyrai?
Atsakymas. Neverta taip iškelti hormoninių poreikių, kuriuos vadiname meile. Viskas priklauso nuo to, kaip sudarytas tavo organizmas. Pertvarkyk save ir pamatysi, kad visa tai tėra nustatymas, kuris nukreiptas tavyje į meilę, kitame – į mokslinius pasiekimus, dar kitame – į saviraišką muzikoje ir t. t.
Meilė negali būti gyvenimo tikslas. Tai tėra vienas iš malonumo tipų, duotas mums tam, kad galėtume pertvarkyti save į duodančiuosius. Meilė – tai tiesiog egoistinis žmogaus noras, kai jam malonu, kad jį myli – ne daugiau.
Klausimas. O aukštos idėjos? Jos traukia žmogų.
Atsakymas. Aukštos idėjos mūsų pasaulyje – tai egoistiniai poreikiai. Tiesiog juos laikome arba pakiliais, arba juose sunku įžvelgti egoistinį posluoksnį. Žmogus nori užsimoti, plėtoti, daryti atradimus. Rizikuodamas gyvybę įveikia kalnus, skrodžia jūras marias. Tačiau tai ne daugiau nei egoizmas.
Netgi veikti pasišvenčiant tautos, gimtinės, pasaulio labui – tai pakeitęs pavidalą, bet vis dar tas pats egoizmas.
#237544

Iš 2018 m. rugpjūčio 5 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabala apie žemišką meilę

Meilė meilei nelygu

Vidurio linija aukščiau meilės ir neapykantos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>