Pagal savybių panašumo dėsnį

Dvasinis darbas, Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Mane neramina labai neįprasi kabalistiniai terminai: Aukštesnysis pasaulis, Supančioji šviesa ir t. t. Kaip galiu juos teisingai suvokti?
Atsakymas. Šiuose terminuose nėra nieko neįprasto.
Aukštesnysis pasaulis – tai antiegoistinė būsena, meilės ir davimo savybė.
Supančioji šviesa yra tai, kas kažkada mumyse buvo ir išnyko, nes mes neatitinkame jos pagal pagrindinį pasaulėdaros dėsnį – savybių panašumo dėsnį.
Taip, kaip ir mūsų pasaulyje, kiekvienas vartotojas gali gauti sau tik tai, kas atitinka jo savybes, taip ir mes negalime gauti šviesos dabartinėje būsenoje, nes neturime jos savybių.
Mes esame Aukštesniosios šviesos lauke, bet jos nejaučiame, nes esami jai priešingi. Taigi, reikia kažkokiu būdu pakeisti savo savybes, ir kiek pakeisime, tiek pradėsime ją jausti.
Komentaras. Iš principo, toks požiūris egzistuoja visose mokslo srityse. Net muzikoje, natos – keisti ženklai, pagal juos kažkas girdi muziką, o kitas iš viso nesupranta, kas tai yra.
Atsakymas. Kabalos moksle viskas pagrįsta fiziniais dėsniais. Tik materialiame pasaulyje kalbame apie fizinius dėsnius, egzistuojančius egoistinėje materijoje, o dvasiniame pasaulyje turime reikalą su altruistine materija. Tačiau patys dėsniai yra veidrodiniai.
#228294

Iš 2018 m. vasario 18 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Šviesa iš grupės centro

Savybių panašumo dėsnis

Pagrindinis dvasinio pasaulio dėsnis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>