Amerikos žydams

Izraelis ir pasaulio tautos

каббалист Михаэль ЛайтманMan „Facebook‘e“ rašo: „Esu žydas, jau 28 metus gyvenu JAV. Nesutinku su Jūsų požiūriu į Amerikos žydus. Taip, mūsų vaikai tuokiasi su amerikiečiais. Na ir kas? Amerika – imigrantų šalis, joje negali atsitikti tai, kas įvyko Vokietijoje. Taip, mes pritariame ne visai Izraelio politikai. O kodėl turėtume su viskuo sutikti? Ir nereikia mums piršti savo nuomonės.“
Puikiai jus suprantu. Iš tikrųjų ne kartą kritiškai pasisakiau apie Amerikos žydus. Tačiau pretenzijų turiu ne jiems asmeniškai, bet žydams apskritai. Reikalas tas, kad mūsų tauta ypatinga, ji turi žmonijos išsitaisymo nuo egoizmo metodiką. Mes galime suteikti pasauliui gerovę.
Įsivaizduokite, kad vaistai nuo visų rūšių vėžio yra kažkur sandėlyje. Kaip žiūrėtumėte į jo savininką? Kas jam nutiktų, jį demaskavus?
Taigi, jei nerealizuosime savo metodikos, jei paliksime ją dulkėti sąmonės sandėlyje, bus blogai visiems, o mums – pirmiausia. Todėl, kad mes jau demaskuoti. Bandymai apgauti pasaulį ir save tik blogina situaciją.
Matydamas šią problemą ir jos pasekmes, iš anksto įspėju: laikas susimąstyti. Aklas mūsų įsitikinimas, kad nelaimės išvengsime, neturi realaus pagrindo. Nelaimė jau beldžiasi į duris.
Šiais laikais Europos žydams vėl gresia pavojus, nors dar visai neseniai apie ką nors panašaus niekas ir pagalvoti negalėjo. Mes visada prarandame blaivų protą, kliaudamiesi kažkieno moralumu. Prieš 80 metų, pogromų laikais, Vokietijos žydai puoselėjo iliuzijas, kad gyvena išsivysčiusioje, apsišvietusioje šalyje, kuri nenusmuks iki barbariškumų.
O iš tikrųjų barbariškumas, žvėriškumas – visai greta.
„Istorijoje jau turime karčios patirties to, kaip piktadarys savo kasdieniniais pamokslais pavertė išsilavinusią tautą, kokie yra vokiečiai, plėšriais žvėrimis. Tuomet sprogo ir išnyko tarsi muilo burbulas visa jų kultūra, skaičiuojanti keletą šimtų metų“. (Baal Sulamas).
Žinoma, kad tokiais atvejais pirmieji nukenčia žydai. Juk žlunga moralinės normos ir lieka tik nesunaikinama neapykanta tautai, nuo pasaulio slepiančiai kažką vertinga. Ką būtent, žmonės nesuvokia, negali sau paaiškinti – dėl to tampa dar negailestingesni.
Jei žydai mūsų pasauliui neduoda Visatoje esančio egoizmo ištaisymo metodikos, tai pati Visata atsigręžia prieš juos. Toks Gamtos dėsnis. Kabalistai apie jį rašo tūkstančius metų. Dažnai kartojau jų žodžius, skirtus šiems laikams. Prieš dvidešimt metų apie tai pasakojau keliaudamas po Ameriką, skaitydamas paskaitas ir duodamas interviu.
Mano perspėjimai jau pildosi, greitai išauš diena, kai JAV ims pūsti nauji vėjai. Taip, Amerika – imigrantų šalis, bet ne jums. Aplinkinių akyse jūs ne imigrantai, o „atėjūnai svetimoje žemėje“, pašalinis elementas. Dar blogiau – ardomasis elementas, nenorintis dalytis savo svarbiausiu turtu.
Galime pakeisti situaciją. Jei žydai atvers savyje tą apdulkėjusį sandėlį – pasaulis gaus vaistą nuo egoizmo. Priešingu atveju savo neveiklumu kenkiame pasauliui. Todėl neišvengsime neapykantos, kad ir kur būsime.
Taip, mūsų vaikai tuokiasi su amerikiečiais, visai pamiršdami, kaip nacistai skaičiavo žydiško kraujo kiekį: 50, 25 procentai…
„Jei pasislėps jie pragare, ir iš ten pagriebs juos Mano ranka. Ir jei pakils jie į dangų, ir iš ten juos nuleisiu. O jeigu eis jie į nelaisvę pas savo priešus, tai ir ten įsakysiu kardui, ir jis užmuš juos“. (pranašas Amosas).
Nesupraskite to emocingai, – tai nenuginčijamas istorijos dėsnis, patinka jis mums ar nepatinka. Kadangi iki šiol nieko nedarėme, nauji priešai skaičiuos žydišką kilmę jau iš DNR – iki paskutinio procento.
Esmė ne tautose, bet mumyse. Tai, kas vyksta, turi savo priežastį. Yra aukštas tikslas, o kad jį visi pasiektų, turime užtikrinti būtent mes, Izraelio tauta, per save skleisdami davimo ir meilės savybę pasaulio tautoms.
Kuo ilgiau delsiame, tuo atkakliau esame verčiami. Ir niekas nekaltas, išskyrus pačią Gamtą, arba Kūrėją. Tai Jis padėjo vaistus į mūsų sandėlį. Prašau, pamėginkite suprasti Jo sumanymą.
#221708

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>