Nebėkite nuo pasaulio!

Kabalos mokymasis

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas iš „Facebook“. Ar iš tikrųjų manote, kad visi turi mesti verslus ir darbus, viską parduoti, kaip jūs tai padarėte, ir vien mokytis kabalos? O kas to nepadarys, tas yra antrarūšis?
Atsakymas. Jokiu būdu! Man nebuvo kitos išeities. Man niekas neįsakė, tiesiog manyje kalbėjo vidinis balsas, negalėjau kitaip pasielgti. Tai lemtis, kuri vedė mane.
Klausimas. Kitaip tariant, kai jūs pasakojate apie tai, tai nėra pavyzdys, kuriuo reiktų sekti?
Atsakymas. Žinoma, ne! Aš ir pats nežinau, ar padaryčiau tai dar kartą. Taip išėjo savaime.
Klausimas. Vadinasi, žmogus neturi mesti savo darbo, verslo, kad studijuotų kabalą?
Atsakymas. Priešingai! Kabala kviečia užsiimti visu tuo. Aš nemečiau darbo, o pakeičiau jį į tokį, kad galėčiau mokytis ir neapsisunkinčiau: negalvočiau vien apie tai, kaip mokėsiu mokesčius, organizuosiu, būsiu atsakingas už verslą. Aš norėjau rūpintis tik savimi, dirbti tiek, kad išlaikyčiau šeimą, o visą kitą laiką – skirti mokslui.
Klausimas. Koks jūsų patarimas tiems, kurie studijuoja kabalą: kaip jam gyventi šiame pasaulyje – su darbu, šeima ir taip toliau?
Atsakymas. Žmogus jokiu būdu neturi bėgti nuo šio pasaulio. Jam rodosi, kad jis atlieka kažkokį didingą altruistinį poelgį, aukojasi, o iš tikrųjų yra visiškai ne taip. Jis turi dirbti ir daryti viską, kaip ir anksčiau.
#228200

Iš 2018 m. gegužės 1 d. TV programos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasinis pasaulis, materialus pasaulis

Iš šio pasaulio – į Aukštesnįjį

Kad kūnas netrukdytų dirbti dvasiškai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>