Dvasinė kančių šaknis

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kodėl patirdamas kančias, matydamas rezultatą, į kurį jos atvedė, supranti, kad kitaip negalėjo būti, ir pateisini šias kančias? Tačiau tuo metu, kai jas patiri jų negali pateisinti.
Atsakymas. Iš tiesų negali. Jei iš anksto galvosi: „Esu pasirengęs bet kokioms kančioms, išbandymams, kad ir kas tai būtų, juk tai atskleis man visą pasaulį, dvasinius pojūčius!“ – tai gerai. Tačiau po minutės jausdamas kančias esi pasirengęs viską mesti ir pabėgti, kad tik jų nejaustum.
O paskui viską pateisini. Taip sukurtas žmogus.
Klausimas. Tai turi dvasinę šaknį?
Atsakymas. Taip, tai dvi linijos, kurios kol kas negali susiderinti mumyse.
Klausimas. Vadinasi, kentėdamas negaliu jų pateisinti ir tik paskui įstengsiu suvokti, kad kančios buvo naudingos?
Atsakymas. Teisingos kančios jaučiamos tik grupėje. Tai ryšio su draugais, abipusio laidavimo, abipusio įsipareigojimo, abipusio kilimo trūkumas. Visa kita – visiškai nereikalingos kančios ir geriau jų vengti.
#242152

Iš 2018 m. lapkričio 18 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl reikalingos kančios

Kančių mažinimo formulė, I dalis

Eikime geruoju keliu

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>