Kaip penki pasauliai susiję su penkiomis juslėmis?

Pasaulio struktūra

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip penki pasauliai susiję su penkiomis juslėmis? Kabala, kaip bet kuris mokslas, gali turėti taikomosios reikšmės. Kaip parcufai gali užsidėti ant žmogaus kūno? Kur Chochma, kur Bina?
Atsakymas. Pagal tiesioginės Šviesos keturias sklaidos stadijas Šviesa veikia norą. Iš šio noro toliau vystosi pirmoji, antroji, trečioji ir ketvirtoji Šviesos stadijos.


Pirmoji stadija – Kėtėr (karūna), antroji – Chochma, trečioji – Bina, ketvirtoji – Zeir Anpin (Z“A), penktoji – Malchut.
Kabaloje jos vadinamos keturiomis tiesioginės šviesos stadijomis, nes Kėtėr laikoma pirminiu pagrindu. Pagal šių penkių stadijų pavidalą ir panašumą turime penkis jutimo organus.
Zeir Anpin savo ruožtu dalijamas į dar šešias vidines dalis. Šešios dalys plius keturios stadijos sudaro dešimt dalių.


Praktiškai tai ir yra visas pagrindinis gradavimas gamtoje – į penkias ar didesne rezoliucija į dešimt dalių.
Mūsų pasaulyje viskas irgi dalijama į penkias ir į dešimt dalių, kaip pasekmė, nusileidžianti iš aukštesniojo pasaulio. Taip sugraduota visa pasaulinė sistema, visi pasauliai, parcufai, sfiros, sielos, nes aukštesnioji Šviesa veikdama norą vysto jį būtent per penkias stadijas.
#240416

Iš 2018 m. lapkričio 11 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Keturi lygmenys

Kaip iš negyvosios materijos gimė žmogus?

Gamtos fraktališkumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>