Kaip nepulti į mėgavimąsi dėl savęs?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip nepulti mėgautis tuo, kad esu toks protingas, svarbus ir galvoju apie gyvenimo prasmę? Kaip pasiekti realų rezultatą?
Atsakymas. Gerai, kad jaučiatės didelis, didis, protingas. Bet reikia turėti omenyje, kad už tai turite dėkoti Kūrėjui. Iš kur tas jūsų didumas, žinios ir t. t.? Iš Jo. Tai pirma.
Antra, ką gi iš tikrųjų turite, ką gavote ir tuo didžiuojatės? Mažas vaikas, gavęs naują žaislą irgi yra euforijoje, jis gal net labiau užpildytas nei jūs.
Viskas priklauso nuo noro didumo. Jei jis mažas, jį lengva pripildyti, o jūs jausitės sėkmės viršūnėje. O jeigu norai dideli, juos užpildyti gerokai sunkiau, ir jausite tuštumą. Todėl viskas matuojama jūsų noro atžvilgiu – koks jis didelis. O kol kas jūsų norai dar labai maži.
Žinoma, pageidautina būti geros būsenos, bet tuo pat metu suprasti, nuo ko ji priklauso: todėl, kad Kūrėjas šviečia mums, o ne todėl, kad kažko patys pasiekėte.
#241080

Iš 2018 m. lapkričio 25 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip veikti, jei viskas dėl savęs?

Dvasinių būsenų tikslingumas

Dvasinė išdidumo ir puikybės šaknis

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>