Kabalos mokytojas ir plačiosios masės

Mokytojas ir mokinys

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar svarbu, kad kabalos mokytojas bus pripažintas plačiose masėse? Ką visuomenė apie tai supranta?
Atsakymas. Iš tikrųjų, mūsų laikais tai neturi jokios reikšmės. Tačiau prieš 2000 metų, kai buvo pakankamai daug kabalistų, o tarp jų būrys, kuris galėjo pripažinti ką nors kabalistu arba ne, tai buvo svarbu.
Kaip rašo Baal Sulamas, kad karalius Saliamonas būtų pripažintas išminčiumi, jis turėjo stotis priešais Didįjį Susirinkimą. Juk kiti žmonės negalėjo patvirtinti, nes nebuvo tokiame aukštame lygmenyje.
O mūsų laikais, kai kabalos mokslo nežino, ir dar niekina, žmonės ką nors įvardinti kabalistu gali tik pagal savo išprotavimus, remdamiesi tuo, ką patys nori iškelti. Tad tai neturi jokios reikšmės.
Viskas nulemta to, ko jus moko mokytojas. Jei jis moko jus būti prisirišusiems ne prie jo, o prie šaltinių ir per grupę prie Kūrėjo, kad matytumėte prasmę tik tame, tuomet jo mokymas teisingas.
#241223

Iš 2018 m. gruodžio 2 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalisto motyvacija

Realizuoti Kūrėjo sumanymą

Platinimas daro mus panašius į Kūrėją

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>