Įveikti pirmąją pakopą

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar mes viską žinome apie susijungimo, abipusio įsijungimo, vienijimosi paslaptį? Kodėl reikiamo susijungimo taip sunku pasiekti?
Atsakymas. Sunkiausia yra pirmoji pakopa. Būtent į ją reikia sutelkti visas jėgas, įsikabinti dantimis, nagais, kovoti – svarbiausia, užsikabinti už jos.
O visos kitos pakopos tarsi nuokalnėn atsiskleidžia viena po kitos. Ir nors stengtis reikia, bet jau žinoma, kokias pastangas, kur, dėl ko ir kaip reikia dėti, kitaip tariant, viskas suvokiama jau visiškai kitaip.
Įsivaizduokite, kad vaikas, einantis pirmą kartą į mokyklą, nežino, kas tai yra. Jį kažkur atveda, pasodina: štai yra suolas, klasė, lenta, mokytoja. Jis pirmą kartą patenka į naują būseną. Bet antrą dieną jis jau žino, kur, kas ir kaip, orientuojasi, veikia, reiškiasi savarankiškai.
Dvasiniame pasaulyje visa tai yra daug ryškiau.
Klausimas. Kas yra dvasiniai „dantys“ ir „nagai“, kuriais reikia kabintis už pirmosios dvasinės pakopos?
Atsakymas. Tai – tik vaizdingi posakiai. Savybės, reikalingos, kad pasiektume pirmąją dvasinę pakopą, formuosis mumyse palaipsniui. Negalima iš pradžių galvoti apie kažką blogo ir bandyti įgyti „apsauginius šarvus“. Priešingai, pasistenkite atsipalaiduoti ir būti kuo arčiau vieni kitų. Būtent tarpusavy turime nustatyti savybes, kurios charakterizuoja Kūrėją.
#231117

Iš 2018 m. balandžio 8 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Viskas į naudą

Dvasinių būsenų tikslingumas

Dvasinis darbas ir dvasingumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>