Ar Kūrėjas turi pavidalą?

Kūrėjas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Nesuprantu jūsų Kūrėjo traktuotės. Vadinate jį „gamta“, bet ar tai neprieštarauja Toros sampratai? Juk Tora atskleidžia Kūrėjo kaip asmenybės charakterį.
Atsakymas. Jokiu būdu ne. Jei taip manysite, prieisite prie stabmeldystės.
Kūrėjas neturi jokio pavidalo, nieko konkretaus. Tai davimo ir meilės jėga, kuri užpildo visą pasaulių sistemą. O virš to yra ta pati jėga, tik ji vadinama Acmuto, kas reiškia „neturinti jokio ryšio su kūriniais,“ ir todėl jos negalime niekaip pavadinti.
O visi Jam priskiriami epitetai („grėsmingas“, „baisus“ ir t. t.) duodami tik mūsų suvokimo atžvilgiu, kaip mažas vaikas vadina motiną ir tėvą piktais. Bet iš tikrųjų jie tik taip parodo savo santykį su juo, kad pažadintų jame kokias nors reakcijas, teisingus veiksmus, mėgina jį suformuoti. O iš tikrųjų juose tų savybių nėra.
Klausimas. Kas turima omenyje sakant, kad Kūrėjas – tai Gamta?
Atsakymas. Gamta – tai viskas, kur esame. Vienas iš Kūrėjo vardų hebrajų k. – ėlokim. Skaitinė ėlokim reikšmė prilygsta skaitinei „gamta“ (tėva) reikšmei. Apie tai kalbama daugybėje kabalistinių knygų.
#243211

Iš 2018 m. gruodžio 16 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip suvokti Kūrėją?

Kaip pažinti Kūrėją?

Kūrėjas – tai jėga, objektas ar savybė?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>