Kolektyvinė santvarka – dvasinio augimo pasekmė

Ateities visuomenė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Istorijoje būta bandymų sukurti kolektyvinę visuomenę. Nors šios idėjos buvo teisingos, bet visuomenės vystymasis atsiliko. Dabar padėtis keičiasi. Pamažu kuriama nedidelė organizacija, kuri pagal savo išsivystymą egzistuos remdamasi kolektyvizmo dėsniais?
Atsakymas. Pirmiausia turime persiauklėti, kad nekartotume sovietinės Rusijos klaidų.
Klausimas. Ar visi kiti žmonės taip pat palaipsniui priims kolektyvizmo principus?
Atsakymas. Liaudies masės šių etapų nepraeis. Pamačiusios, kad egoistiniai norai prieštarauja gamtai, prisišlies prie mūsų, kaip kūnas šliejasi prie galvos. Žmonėms kils vidinis poreikis visiškai paklusti aukščiausiems gamtos dėsniams.
Kolektyvinė santvarka – mūsų dvasinio augimo pasekmė. Keisdamiesi vidumi, sužadinsime išorinius pokyčius.
Klausimas. Vadinasi, gali taip atsitikti, kad šiame gyvenime staiga tapsime mažo pasaulio, pagrįsto kolektyviniu darbu, statytojais?
Atsakymas. Suprasdamas žmogaus prigimtį ir uždavinio sunkumą, nemanau, kad komunistinę visuomenę sukurs dabartinė karta.
Klausimas. Kuo skiriasi kolektyvinė santvarka mažoje altruistinėje organizacijoje ir likusioje žmonijos dalyje? Ar jie taip pat organizuosis pagal šį principą?
Atsakymas. Masės pamažu savanoriškai šliesis prie mūsų, mokysis ir taikys tą pačią metodiką. Tai priklausys tik nuo jų vidinio praregėjimo. Tačiau jokiu būdu negalima imtis skubotų fizinių veiksmų, kurti naujų visuomenės santykių, kuriems visuomenės nariai dar nepasiruošę.
Klausimas. Kodėl ankstesni visuomenės bandymai sukurti kolektyvinę santvarką nepavyko? Baal Sulamas rašo, kad šis „laikas atėjo mūsų dienomis“. Kodėl šį kartą ją sukurti pasiseks?
Atsakymas. Todėl, kad žmonės nusivilia egoizmu. Jie nori naujų visuomeninių santykių, yra pasiruošę priimti atitinkamą metodiką, ją savyje realizuoti ir taip tapti normaliais integralios visuomenės vienetais.
#226421

Iš 2017 m. lapkričio 13 d. TV programos „Paskutinioji karta“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>