Ar karai veda į progresą?

Krizė, globalizacija

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Sakote, kad tarpusavio sunaikinimas veda į visuomenės raidos regresą, tačiau paprastai karai stimuliuoja gamybines jėgas?
Atsakymas. Taip, karai stimuliuoja gamybines jėgas. Tačiau esmė ne jos, o visuomenės raida. Šiuo atžvilgiu karai neskatina vidinės žmogaus raidos. Priešingai – jie įveda jį į kitą, dvigubą spiralę ir neskatina jokio progreso, tik techninį.
Žinoma, jei ne karai, jei nėra grėsmės, žmonijos technikos, mokslo ir kitų sričių pažanga būtų kur kas lėtesnė, tačiau tai negalioja visuomenės raidai.
Pati visuomenė nuo karų nesivysto, o regresuoja. Be to, po karų likusios žaizdos ilgai gydomos ir praktiškai netgi yra neišgydomos. Jos slypi kažkur viduje, tarsis su jomis nesiskaitome, tačiau iš tikrųjų jos neleidžia mums kurti normalių santykių.
#244955

Iš 2019 m. sausio 13 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Naujasis pasaulinis karas jau laukia

Trečiasis pasaulinis karas nėra išeitis iš krizės

Karas ar taika?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>