Nuo ko priklauso noras studijuoti kabalą?

Dvasinis darbas, Gyvenimo prasmė

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Nuo ko priklauso noras studijuoti kabalos mokslą?
Atsakymas. Kūrėjo siekimas priklauso nuo žmoguje atsiskleidžiančio rešimo (dvasinio informacinio įrašo). Tai ne šiaip klausimai apie gyvenimo prasmę, jo niekingumą, juk atsakymai į juos gali būti grynai žemiški.
Žmogui kyla primygtinis klausimas apie egzistavimo esmę, pranokstantis savęs paties užpildymą. Man nesvarbu, kaip gyvensiu, kaip prisipildysiu, kas man bus, ir kaip baigsiu šį gyvenimą. Man svarbu suprasti jo vidinę prasmę! Iš kur jis, kam jis man duotas? Koks gi tai reiškinys tas gyvenimas? Koks jis?
Kai žmoguje kyla šis klausimas, tuomet jam iš tikrųjų būtina atskleisti kūrimo sumanymą. Kitaip tariant, pats Kūrėjas – neaišku, kas tai. Bet jeigu sumanymas, mintis, su kuria viskas sukurta (Kam? Kodėl? Dėl ko? Kaip? Kuo?), traukia žmogų, tuomet jis ateina studijuoti kabalą ir lieka joje.
O jeigu žmogų atsitiktinai pritraukė į kabalą kiti klausimai, ne taip nukreipti į vidinę gyvenimo prasmę, tuomet jis išeina. Todėl pasakyta, kad tūkstantis įeina į tamsų kambarį ir tik vienas lieka, eina toliau į Šviesą.
#246066

Iš 2019 m. balandžio 4 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Tūkstantis pradeda mokytis, tik vienas pasilieka“

Kodėl žmonės ima studijuoti kabalą?

Ar visi pajėgūs mokytis kabalos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>