Du + nauja gyvybė, III dalis

Auklėjimas, vaikai, Kūnas ir siela, Vyras ir moteris

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Kas yra nauja gyvybė, gimstanti susijungus vyriškai ir moteriškai jėgai?
Atsakymas. Nauja gyvybė prasideda, pradėjus vystytis materialiems tėvo ir mamos genams, kurie suteikia kūnui formą ir lemia jo norus, savybes, mentalitetą – visas savybes, susijusias su šiuo pasauliu.
Bet pagrindinė sudedamoji dalis – tai aukštesnysis genas (rešimo), gautas iš aukštesnės pakopos. Kai šis rešimo pradeda augti, jį palaiko materialūs genai, paveldėti iš tėvų, kad palaikytų sielą.
Klausimas. O, pavyzdžiui, kačiukas taip pat turi trečiąją jėgą, be tėvo ir motinos genų?
Atsakymas. Žinoma, kiekviena būtybė turi aukštesniąją dvasinę šaknį, net akmuo. Gyvenimo jėgą ir egzistavimą biologinis kūnas gauna iš aukščiau, iš Kūrėjo. Bet kokio lygmens – negyvojo, augalinio, gyvūninio, žmogaus – naujos būtybės sukūrime dalyvauja trys jėgos: aukštesnysis veiksnys ir du žemesnieji. Kabala tai vadina „trimis linijomis“.
Aukščiau fizinio kūno savybių ir charakterio yra tam tikra jėga, kuri suteikia gyvybę. Ji mums nepavaldi, kadangi ateina iš aukščiau, iš aukštesnės pakopos, nei tėtis ir mama, „pliusas“ ir „minusas“. Gyvenimo dvasią duoda aukštesnioji jėga pagal kūrimo programą. Jeigu būtybė turi gyventi, kad realizuotų gyvenimo tikslą, tai ji gauna iš aukščiau gyvybės jėgą ir tampa gyva.
Klausimas. Kokiu etapu ši aukštesnioji gyvybę suteikianti jėga prisijungia embrione prie tėvo ir motinos jėgos?
Atsakymas. Atvirkščiai, tai tėvo ir motinos jėgos prisijungia prie aukštesniosios gyvenimo jėgos. Ji pirma ir nustato, kad du susijungs ir pradės naują gyvybę. Aukštesniajai jėgai reikalinga ši nauja gyvybė, ir todėl suveda vyrą ir moterį arba katę ir katiną. Ji „užsako“ lytinius santykius, nes jai reikia, kad gyvenimas tęstųsi, kol pasieks galutinį tikslą.
Gyvenimo tikslas – šio trečiojo veiksnio, aukštesniosios jėgos, atskleidimas visiems. Todėl aukštesnioji jėga sukuria gyvybę ir vysto ją, kad ši pasiektų tobulą pakopą.
#221703

Iš 2018 m. sausio 23 d. pokalbio „Naujasis gyvenimas“ Nr. 952

Daugiau šia tema skaitykite:

Du + nauja gyvybė, I dalis

Du + nauja gyvybė, II dalis

Dvasinis genas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>