Pastangos – dvasinis kapitalas

Dvasinis darbas

Михаэль ЛайтманKlausimas. Kaip sakė karalius Saliamonas: „Svarbiausia – išmintis: įgyk išmintį ir kaip galėdamas įgyk protą“. Kokį savo turtą galime įkeisti, kad įgytume dvasinį protą?
Atsakymas. Pastangas. Dvasiniai pinigai, dvasinis kapitalas – tai tavo dedamos pastangos, kad pasiektum aukštesnįjį pasaulį, aukštesniąją savybę. Tai ir yra dvasinis kapitalas.
Kai jo sukaupsi pakankamai, jis pats atvers tau kelią. Ir taip kaskart: kaupi, kaupi pastangas, o paskui staiga kažkas suveikia, kaip laikrodžio rodyklė – ir taip eini pirmyn. Vėl kaupi pastangas ir vėl atsiveria kita pakopa. Ir taip nuolatos.
Klausimas. Tačiau negaliu žinoti, kokias pastangas konkrečiai man reikia dėti?
Atsakymas. Ne, konkrečiai nežinome nei pastangų kokybės, nei kiekybės, nes mums nereikia žinoti. Antraip, dirbsime, kad įveiktume tas pakopas, o ne tam, kad duotume.
Klausimas. Kai dedame pastangas, kad pasiektume dvasinius pasaulis, spaudimas iš visų pusių didėja, ir mums tampa vis sunkiau. Šiame pasaulyje daugiau mažiau žinome, kaip elgtis. O kaip, nepaisant spaudimo, eiti ten, kur nežinome, kaip elgtis? Ir kokie ten jausmai?
Atsakymas. Tik drauge su grupe! Ir tuomet nebus jokių klaidų.
#249664

Iš 2019 m. balandžio 21 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Neišvengiama būtinybė vienytis

Kaip įvertinti dvasines pastangas?

Tavo pastangos nedingsta be pėdsakų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>