Kaip palengvinti gyvenimą – 7 patarimai

Auklėjimas, vaikai, Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Yra septyni patarimai, kurie duodami žmogui, kad palengvintų jam gyvenimą.
Vienas jų – „Gebėjimas laukti – geriausia, ko galite išmokti“ .
Atsakymas. Jei tai nėra dvasinis darbas, tada taip. O jeigu tai dvasinis darbas, tada ne. Dvasiniame darbe reikia nuolatos judėti į priekį.
Klausimas. „Pirmasis žingsnis – tik pradžia“. Kitaip tariant, žengęs pirmąjį žingsnį, jau esate pusiaukelėje į pergalę.
Atsakymas. Pirmasis žingsnis – tai ne pusiaukelė į pergalę, bet tai visgi įžanga. Ar tai pergalės pradžia – bus matyti iš tolimesnių žingsnių.
Klausimas. „Sunku? Vadinasi, eini pirmyn“.
Atsakymas. Nemanau, kad sunkumai rodo, jog teisingai einame pirmyn. Ne.
Ėjimo pirmyn rodiklis – kai visas problemas, duomenis ir prieštaravimus mokame sujungti į vieną visumą. Ir mūsų šaknyje, kurios link judame, visa tai papildo vienas kitą ir absoliučiai tiksliai susijungia į vieną vientisą paveikslą.
Klausimas. „Pertraukdami grandines, kurios kausto jūsų mintis, pertrauksite grandines, kurios kausto jūsų kūną“.
Kartais stovime vietoje dėl minčių, kurios neleidžia mums judėti į priekį. Ir turime pašalinti neigiamas mintis, kurios stabdo mus ir sukelia baimę.
Atsakymas. Judame į priekį tiek su neigiamomis, tiek su teigiamomis mintimis kartu. Tai tarsi ratas – kažkur jis juda į priekį, o kažkur atgal.
Klausimas. „Ramybė – sėkmės garantas“. Būdami ramūs, galime daug daugiau nei užvaldyti emocijų.
Atsakymas. Ne. Visa kabala paremta priešpriešų, priešingybių derinimu. Turime būti ramūs ir nuolatos begalo judėti. Ir niekaip kitaip. Negalime būti ramūs ir pasiduoti gyvenimo tėkmei, kur mus neš ir nuneš.
Tai rytietiški metodai. Juose nėra kairiosios linijos. Todėl negaliu jų susieti su kabala ir kažkaip pakomentuoti.
Klausimas. „Pasmerkimas – tai tamsa žmogui“. Niekada neturėtume įžeidinėti ar kaip nors žeminti žmogaus asmenybės. Viena, ką galime padaryti, tai pasmerkti jo veiksmus, bet ne patį žmogų.
Atsakymas. Nieko nereikia smerkti! Visiškai nieko. Reikia taisyti save. Taisydamas save, ištaisote pasaulį taip, kad nebebus nieko, kas pasmerktų jus.
Klausimas. „Tikėjimas savo teisumu riboja“.
Atsakymas. Tikėjimas savo teisumu galimas tik tada, kai jis paremtas absoliučiai aukštesnėmis žiniomis, ne tavo, bet masių. Kai eini kartu su masėmis ir atskleidi Kūrėją ryšyje tarp jūsų, tuomet rasi tikrąją tiesą. O atskirame žmoguje negali būti jokio teisumo.
Norint apskritai orientuotis gyvenime reikia turėti dar devynis draugus, kad dešimtuke galėtumėte sukurti mini sistemą, mini visuomenę, kurioje kaip laboratorijoje tarpusavyje visiškai aiškiai suprojektuotumėte visą gamtą, visą žmoniją, visus pasaulius.
Sukurtumėte tokį stebuklingą rutulį iš savo dešimties norų, ketinimų, kad jame it mažu pavidalu matytumėte visas visatas, visus pasaulius, jų gyventojus ir Kūrėją. Ir tuomet dirbdami su šiuo modeliu aiškiai suprastumėte, kas esąs, kur ir kaip einąs.
#248407

Iš 2019 m. vasario 24 d. TV laidos „Naujienos su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Brangesnė už gyvenimą tiesa

Laimės receptas? Ačiū – nereikia!

Abraomo dovanos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>