Ar galima aprašyti aukštesnįjį malonumą?

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKlausimas. Ar galite aprašyti tą malonumą, kurį gauname Šviesos kelyje?
Atsakymas. Jūs suprantate, kad negaliu atsakyti į šį klausimą. Kaip galiu apibūdinti malonumą, kurio žmogaus niekad nėra gavęs ir nesupranta, su kuo tai galima palyginti? Mes galime tai palyginti tik su tuo, ką patyrėme, ir suteikti tam kokį nors panašumą, ne kitaip.
Jokie dvasiniai malonumai ar kritimai, nieko iš dvasinio kelio apskritai negalime suvokti, tik pagal kitų pasakojimus. Todėl kabalos mokslas aprašo tai vien fizikiniais dydžiais.
O jausmus, kylančius nuo to, kas su žmogumi vyksta dvasiniame pasaulyje, jis patirs, kai pats realizus šį kelią. Tuomet jam bus aišku, apie ką rašė kabalistai.
Paimkite bet kokį Rabašo ar Baal Sulamo straipsnį, kurį skaitėte prieš metus ar du. Pažiūrėkite, kaip skirtingai jį dabar suvokiate. Kitaip tariant, jumyse kaskart atsiranda naujos savybės, naujos jėgos, nauji pojūčiai. Taip ir einame.
Todėl dvasinis pasaulis vadinamas slaptuoju pasauliu, nes atsikleidžia tik tam, kas gali jį atskleisti. Tam žmogui atsiranda nauji jausmai, nauji jutimo organai, o kiti jų neturi, ir tu niekaip jiems to neperduosi.
#251712

Iš 2019 m. liepos 14 d. pamokos rusų k.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>