Būdas valdyti likimą

Kabala, Kabalos mokymasis, Valios laisvė

каббалист Михаэль ЛайтманTik šakų kalba gali perteikti šakų ir jų aukštesniųjų šaknų santykį. Tačiau šia kalba naudotis gali tik žmogus, suprantantis šakų ir šaknų santykį. (Baal Sulamas „Kabalos mokslo esmė“)
Žinodami, koks atitikmuo tarp šaknies ir šakos galime pasitelkti mūsų pasaulio žodžius, kad įvardintume kokias nors sąveikas aukštesniame pasaulyje.
Kai atsiverčiame „Mokymą apie dešimt sfirų“ ar „Įvadą į kabalos mokslą“ ir pan. knygas, kur kalbama apie dvasinio pasaulio struktūrą, jo mechaniką ir veiksmus, tai vartojame mūsų pasaulio žodžius. Tačiau pasitelkiame juos, nes juos mums perdavė kabalistai.
Tirdami šakas, t.y. mūsų pasaulio pasekmes, turime pamėginti pakilti ir pajausti aukštesnįjį pasaulį ir ten išvysti, kas vyksta iš tiesų. Tuomet pastebėsime, kad mūsų pasaulis ir dvasinis pasaulis identiški. Tai, kas vyksta mūsų pasaulyje, nusileidžia iš aukštesniojo pasaulio, ir tai, kaip veikiame mūsų pasaulyje, veikia aukštesnįjį pasaulį.
Šią sąveiką turime ištirti, ir tuomet galėsime veikti savo likimą. Kitaip tariant, tinkamai elgdamiesi mūsų pasaulyje, žinodami, kaip daryti įtaką aukštesniajam pasauliui, veiksime taip ir tuomet iš jo jau leisis valdymo signalai į mūsų pasaulį. Ir taip per aukštesnįjį pasaulį valdysime mūsų pasaulį.
O kol kas niekaip to negalėsime atlikti. Mėginame ko nors imtis, tačiau matome, kad visuomet klystame. Kuriame kokius nors planus, mėginame aplenkti būsimus įvykius, arba, priešingai, jiems padėti, kad jie atsiskleistų, tačiau dažniausiai tai nevyksta. Nežinome, kaip valdyti savo ateities.
O jeigu imsime kilti nuo mūsų pasaulio šakų prie aukštesniojo pasaulio šaknų, kitaip tariant, veiksime per aukštesnįjį pasaulį, tai galėsime veikti mūsų pasaulį ir taip valdyti savo likimą.
#255247

Iš 2019 m. spalio 27 d. pamokos rusų k.

Daugiau šia tema skaitykite:

Ar gali žmogus valdyti savo likimą?

Dvasinė šaknis ir žemiška šaka

Ar gali kabalistas matyti pasaulio ateitį?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>