Kabalistinės grupės tikslas IX d.

Dvasinis darbas, Grupė

каббалист Михаэль ЛайтманKabalistinės grupės principas: ypatingas požiūris į draugus
Komentaras. Vienas iš darbo grupėje principų – pagarbus požiūris į kiekvieno draugo individualumą.
Atsakymas. Reikia kiekvienam suteikti galimybę išreikšti savo gebėjimus, padėti taip, kad būtent atskleidžiant visas draugų galimybes maksimaliai išvystytume bendrą norą, ketinimą, pastangas.
Komentaras. Kitas principas – nuolat išaukštinti draugus ir jausti savo egoizmo niekšiškumą.
Atsakymas. Kitaip tariant, aš kaip egoistas turiu visada nusižeminti grupės atžvilgiu, elgtis su draugais su padidintu noru jiems padėti, visur juos palaikyti. Turiu dvi jėgas: teigiamą ir neigiamą. Reikia kuo labiau iškelti teigiamą, ir kuo labiau sumažinti neigiamą.
Komentaras. Dar vienas principas – stengtis matyti draugus labiau ištaisytos būsenos nei rodo mano egoizmas.
Atsakymas. Turiu bandyti matyti draugus kaip labiau išsitaisiusius nei aš pats. Tada turėsiu norą judėti jų link, suartėti su jais, sumažinti save prieš juos. Žavėjimasis jais suteiks man jėgų judėti pirmyn.
Klausimas. Kitas principas – anuliuoti save prieš draugus. Čia apskritai neaišku, ką būtent reikia daryti?
Atsakymas. Visa tai kyla žmoguje natūraliai. Dirbant grupėje žmogus norom nenorom ima jaustis esantis vis žemiau už kitus. Kituose drauguose jis mato gėrį ir jėgas, o savyje – ne.
Be to, čia kalbama ne apie tai, kad taip išeina, o kaip jis pats gali anuliuoti save prieš draugus. Kitaip tariant, sumenkinti save jų atžvilgiu dirbtinai, matyti save žemesnį, blogesnį, labiau atsiliekantį. Tai suteiks jam galimybę pakelti juos, pakelti Kūrėją per juos ir taip judėti pirmyn.
Bus daugiau…
#258080

Iš 2019 m. kovo 6 d. TV laidos „Kabalos pagrindai“

Daugiau šia tema skaitykite:

Kabalistinės grupės tikslas VI d.

Kabalistinės grupės tikslas VII d.

Kabalistinės grupės tikslas VIII d.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>