Kad „aš“ pereitų į „mes“

Dvasinis darbas

каббалист Михаэль ЛайтманKomentaras. Kabalistinės knygos parašytos pakankamai gudriai, jose dažnai naudojamos sąvokos „aš“ ir „Kūrėjas“.
Atsakymas. Sąvokose „aš“ ir „Kūrėjas“ turimas omenyje mano poveikis mano ryšiui su kitais žmonėmis ir per juos su Kūrėju.
Tai ir yra kolektyvinis „aš“. Iš prigimties žmogus yra grynas egoistas. Egoizmas – tai absoliučiai neigiama jėga. Jei aš atskirai darysiu poveikį Kūrėjui, tai remsiuosi tik savo ego.

O jei aš darysiu poveikį Jam ne nuo „aš“, o nuo „mes“, tai jau yra teigiama jėga. Žinoma, tada mes gausime iš Jo teigiamas savybes ir veiksmus.
Klausimas. Ir vis tiek: kas yra „mes“ kabaloje, jei visas pasaulis ir visi žmonės – tai vidinio mano „aš“ pojūčio dalelės?
Atsakymas. Jei tu savyje sujungsi šias daleles, tada tai ir bus „,mes“.
Klausimas. Aš gerai suprantu, kai šis „aš“ kreipiasi į Kūrėją – tai kalinio monologas kalėjime, o kai kreipiasi į Kūrėją „mes“ – tai jau sielos dialogas su Kūrėju? Kokios sąlygos reikia „aš“, kad papultų į „mes“?
Atsakymas. Anuliuotis prieš kitus.
#247950

Iš 2019 m. kovo 17 d. pamokos rusų kalba

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjas stumia – aplinka gaudo

Kaip paveikti Kūrėją?

Nuo „aš“ iki „mes“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>